Ο 19χρονος Ντόμινικ Γιόκκο κατηγορείται για τον βιασμό υπό την απειλή όπλου ανήλικων κοριτσιών που παρέσυρε στο σπίτι του μετά από γνωριμία στο SnapChat με την πρόφαση ότι διοργανώνει αξέχαστο πάρτι.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σεντ Λούις, μεταξύ του Νοεμβρίου του 2016 και του Ιουλίου του 2018, ο νεαρός δράστης φέρεται να είχε παρασύρει στο σπίτι του κορίτσια ως και 13 μόλις χρονών και στη συνέχεια τις βίαζε.

 

Ένα από τα θύματα, ηλικίας 16 ετών, δήλωσε στις αρχές ότι ο Γιόκκο την βίασε υπό την απειλή όπλου, ενώ αντίστοιχες ήταν οι καταθέσεις άλλων πέντε κοριτσιών, τρεις εκ των οποίων είπαν στην αστυνομία ότι ήταν ήδη αναίσθητες κατά τον βιασμό τους.

 

Η αστυνομία αναζητούσε το νεαρό από τις αρχές Ιουλίου, οι έρευνες όμως κλιμακώθηκαν στις αρχές του Σεπτέμβρη υπό το φόβο νέων θυμάτων. Στις 10 Σεπτεμβρίου, με ανάρτησή της στο Facebook, η αστυνομία έκανε έκκληση «σε οποιανδήποτε πιστεύει ότι υπήρξε θύμα του εικονιζόμενου Ντόμινικ Γιόκκο να επικοινωνήσει μαζί μας». Την επόμενη μέρα, ο Γιόκκο παραδόθηκε.