Influencers εγκαταλείπουν το Ντουμπάι πριν την ταξιδιωτική απαγόρευση

Influencers εγκαταλείπουν το Ντουμπάι πριν την ταξιδιωτική απαγόρευση Facebook Twitter
EPA
0

Βρετανοί influencers εγκαταλείπουν το Ντουμπάι λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η νέα ταξιδιωτική απαγόρευση, που αναστέλλει τις πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Βρετανία, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το μέτρο ώθησε εκατοντάδες Βρετανούς που βρίσκονταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να κλείσουν τελευταία στιγμή εισιτήριο για την πτήση της επιστροφής. Για παράδειγμα, η makeup artist, Amy Wilson, αποφάσισε να γυρίσει εγκαίρως, πριν επιβληθεί η απαγόρευση δηλώνοντας «τυχερή» που με τον σύντροφό της κατάφεραν να βρουν εισιτήρια.

«Επέστρεψα από την Τουρκία δύο ώρες από την προθεσμία καραντίνας και πήρα την τελευταία πτήση για το σπίτι από το Ντουμπάι, πριν το Ηνωμένο Βασίλειο κλείσει τα σύνορά του στα ΗΑΕ. Κάποιος με ψάχνει» έγραψε.

Τι προβλέπει η ταξιδιωτική οδηγία

 

Η Βρετανία απαγορεύει από σήμερα τις απευθείας επιβατικές πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κλείνοντας τον πιο πολυσύχναστο διεθνή ταξιδιωτικό διάδρομο στον κόσμο, τη σύνδεση Ντουμπάι-Λονδίνο.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι προσθέτει τα ΗΑΕ, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα στον κατάλογό της των χωρών για τις οποίες ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού και ενδεχομένως ανθεκτικού στα εμβόλια κατά της COVID-19 παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα των ανθρώπων που διέμεναν ή διήλθαν από αυτές τις χώρες, με εξαίρεση Βρετανούς, Ιρλανδούς και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν δικαιώματα διαμονής, οι οποίοι θα πρέπει να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για 10 μέρες στο σπίτι, διευκρίνισε χθες, Πέμπτη, με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Στον ιστότοπό της, η αεροπορική εταιρεία Emirates αναφέρει ότι θα αναστείλει όλες τις επιβατικές πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15:00 ώρα Ελλάδος, που τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση. Η Etihad Airways ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει μόνον τις πτήσεις στη Βρετανία.

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνιστά σε αυτούς, που έχουν κάνει κράτηση για πτήσεις που προβλεπόταν να φτάσουν στη Βρετανία μετά την ισχύ της απαγόρευσης, να μην πάνε στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας συνέστησε στους υπηκόους της χώρας, που βρίσκονται τώρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να χρησιμοποιήσουν πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Η παρουσία των Βρετανούν influencers στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκάλεσε την αντίδραση της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, που τόνισε ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να ταξιδεύουν. «Βλέπουμε πολλούς influencers να κάνουν επίδειξη του που βρίσκονται -κυρίως σε ηλιόλουστα μέρη», είχε πει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Διεθνή / Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Ο πρόεδρος κατηγόρησε την εφημερίδα ότι λειτουργεί ως «εικονικό φερέφωνο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του 2024
LIFO NEWSROOM
Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Διεθνή / Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), που ανοίγει επίσημα τις πύλες του την 1η Νοεμβρίου 2025, αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM