Ινδονησία: Τουρίστας ίσως απελαθεί λόγω ημίγυμνης φωτογραφίας σε ιερό χώρο του Μπαλί

Ινδονησία: Τουρίστας αντιμέτωπος με απέλαση λόγω ημίγυμνης φωτογραφίας σε ιερό χώρο του Μπαλί Facebook Twitter
Ναός στο Μπαλί - Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Ένας Ρώσος τουρίστας στο Μπαλί της Ινδονησίας ενδέχεται να απελαθεί αφού τράβηξε μια ημίγυμνη φωτογραφία σε ιερό χώρο του νησιού, την ανέβασε στο διαδίκτυο και έγινε viral. 

Ο τουρίστας, το μικρό όνομα του οποίου είναι Γιούρι, μοιράστηκε μια φωτογραφία όντας ημίγυμνος στο όρος Agung, το υψηλότερο σημείο του Μπαλί. Οι ινδουιστές Μπαλινέζοι πιστεύουν ότι το όρος Agung, ένα ηφαίστειο, αντιπροσωπεύει τον θεό Σίβα. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται άδεια για όποιον επιθυμεί να πεζοπορήσει.

Η Ni Luh Djelantik, πολιτικός και επιχειρηματίας από το Μπαλί, δήλωσε στο CNN ότι μεσολάβησε για τη συμφιλίωση μεταξύ του Γιούρι, των Ρώσων τουριστών και των ντόπιων γύρω από το βουνό. Στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης, ο Γιούρι θα συμμετάσχει σε ένα παραδοσιακό macaru, μια τελετή που πραγματοποιούν οι Ινδουιστές του Μπαλί για να διατηρήσουν την αρμονία μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Ο Γιούρι έχει ήδη αφαιρέσει τη φωτογραφία από τη σελίδα του στο Instagram και την αντικατέστησε με ένα βίντεο στο οποίο ζητά συγγνώμη.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις πράξεις μου. Το μόνο πράγμα που οδήγησε σε αυτό που συνέβη ήταν η προσωπική μου άγνοια. Αφού μελέτησα τον πολιτισμό και τη θρησκεία του Μπαλί, συνειδητοποίησα το λάθος μου. Ο Agung είναι ένα ιερό σύμβολο για τους Μπαλινέζους. Ο Σίβα καταστρέφει το σύμπαν σε έναν συνεχή κύκλο αναγεννήσεων. Οι ντόπιοι σέβονται τους θεούς και πιστεύουν ότι αν τους θυμώσεις, θα συμβεί έκρηξη. Και αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή του νησιού», γράφει σε ανάρτηση. 

Την υπόθεση του Γιούρι χειρίζεται τώρα ο γενικός διευθυντής μετανάστευσης του Μπαλί με τον ίδιο να υποχρεούται να παρουσιάζεται καθημερινά στο γραφείο μετανάστευσης του Μπαλί. Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το αν θα απελαθεί από το νησί ή αν θα του επιτραπεί να παραμείνει.

Τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση του Μπαλί έχει προβεί σε κινήσεις που σκοπό έχουν να περιορίσει συμπεριφορές τουριστών οι οποίες αντιτίθενται στα τοπικά έθιμα. Στις 12 Μαρτίου, το τουριστικό γραφείο ανάρτησε μια αγγλόφωνη υπόδειξη για τους επισκέπτες μεταξύ των οποίων ήταν αυτή: «Μην αναρτάτε προσβλητικές, χυδαίες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM