Ινδονησία: Συνελήφθη τουρίστας με έναν ναρκωμένο ουρακοτάγκο στη βαλίτσα του

Ινδονησία: Συνελήφθη τουρίστας με έναν ναρκωμένο ουρακοτάγκο στη βαλίτσα του Facebook Twitter
0

Ένας Ρώσος τουρίστας συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντενπασάρ στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα με έναν ουρακοτάγκο ναρκωμένο μέσα στη βαλίτσα του. 

Ο 27χρονος Αντρέι Ζετσκόφ συνελήφθη στον έλεγχο ασφαλείας πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό τη Ρωσία, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη βαλίτσα του έναν αρσενικό ουρακοτάγκο ηλικίας δύο ετών, βαθιά ναρκωμένο μέσα σε καλαμένιο καλάθι, όπως και ζωντανές πέντε σαύρες και δύο σαύρες «γκέκο».

Ινδονησία: Συνελήφθη τουρίστας με έναν ναρκωμένο ουρακοτάγκο στη βαλίτσα του Facebook Twitter

«Πιστεύουμε ότι στον ουρακοτάγκο χορηγήθηκαν χάπια κατά των αλλεργιών τα οποία και τον έκαναν να κοιμηθεί. Βρήκαμε τέτοια χάπια μέσα στη βαλίτσα», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας της Φύσης στο Μπαλί, ο Ι Κετούτ Μαρμπάουα.

Ο Ρώσος «φαινόταν ότι είχε προετοιμαστεί, σαν να κουβαλούσε ένα μωρό», γιατί μετέφερε επίσης γάλα για βρέφη και κουβερτάκια, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο τουρίστας κινδυνεύει με πενταετή φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 7.000 δολαρίων για διακίνηση προστατευόμενων ειδών.

Ο ίδιος εξήγησε στις αρχές ότι τον ουρακοτάγκο, τον οποίο σκέφτηκε ότι θα μπορούσε έχει ως ζώο συντροφιάς στη Ρωσία, του τον είχε προσφέρει ένας φίλος, επίσης Ρώσος, που τον αγόρασε αντί 3.000 δολαρίων σε υπαίθρια αγορά στο νησί της Ιάβας.

Οι ουρακοτάγκοι, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, είναι θύματα λαθροθηρίας, λαθραίας διακίνησης και της εχθρικότητας των χωρικών, πολλοί από τους οποίους θεωρούν ότι τα ζώα αυτά επιβλαβή.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Προστασία της Φύσης, μόλις 100.000 ουρακοτάγκοι υπάρχουν στον κόσμο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM