Η αστυνομία της Ινδονησίας διέταξε τη σύλληψη δύο ανδρών με την κατηγορία πως διαχειρίζονταν έναν λογαριασμό στο Facebook μέσα από τον οποίο διευκόλυναν συναντήσεις για ομοφυλόφιλους, ανέφερε την Κυριακή ανώτερος αξιωματικός στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας.

 

Οι άνδρες κατηγορήθηκαν για την παραβίαση του νόμου περί ηλεκτρονικών πληροφοριών για δημιουργία και μετάδοση πορνογραφικού περιεχομένου, ένα έγκλημα με μέγιστη ποινή φυλάκισης έξι ετών και πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.

 

Η ομοφυλοφιλία δεν ρυθμίζεται από το νόμο στην Ινδονησία, εκτός από τη συντηρητική επαρχία Ατσέ, αλλά, η χώρα βιώνει ένα καθεστώς  έντονης επιθετικότητας με διώξεις εναντίον της LGBT κοινότητας.

 

Ο Χάρι Μπράτα, αναπληρωτής διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Δυτικής Ιάβας δήλωσε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν την Πέμπτη.

 

«Μέχρι στιγμής, εξακολουθούμε να ερευνούμε την υπόθεση», δήλωσε αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

 

Οι άνδρες που κρατούνται, φέρονται να διατηρούσαν ένα λογαριασμό στο Facebook που ονομάζεται «Gay Bandung Indonesia»  και η ομάδα έχει 4.093 μέλη, ανέφερε η αστυνομία.

 

Ακτιβιστές δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για την υπόθεση αυτή, για την οποία λίγα είναι γνωστά για την ώρα.

 

Με πληροφορίες από Reuters