Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Αγκούνγκ

Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Αγκούνγκ Facebook Twitter
EPA
0

Το ηφαίστειο Αγκούνγκ στο Μπαλί της Ινδονησίας εξερράγη με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού εξαιτίας της στάχτης που δημιουργήθηκε.

Η ινδονησιακή υπηρεσία φυσικών καταστροφών ανακοίνωσε πως η έκρηξη κράτησε για 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα με τη λάβα και τις πυρακτωμένες πέτρες να εξαπλώνονται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου. 

Σε εννιά χωριά της περιοχής υπήρχε «βροχή» από στάχτες. Όμως η υπηρεσία έκανε γνωστό πως δεν θα ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο. Όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης ακυρώθηκαν πέντε πτήσεις, ενώ άλλες 4 πτήσεις με προορισμό το Μπαλί έκαναν προσγείωση σε άλλα αεροδρόμιο. 

Το ηφαίστειο Αγκούνγκ είναι ξανά ενεργό από το 2017, πάνω από μισό αιώνα μετά την μεγάλη έκρηξη που είχε σημειωθεί το 1963.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM