Ινδονησία: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από εκκλησία - Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες

Ινδονησία: Έκρηξη βόμβας έξω από εκκλησία με αρκετούς τραυματίες Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έξω από μια καθολική εκκλησία στην πόλη Μακασάρ της Ινδονησίας, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα.

Την ώρα της έκρηξης οι πιστοί βρίσκονταν εντός του ναού, όπως δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νότιου Σουλαουέζι Ε. Ζούλπαν. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν εντοπιστεί στο σημείο ανήκουν μόνο στον δράστη.

Ο πατέρας Γουιλέμους Τούλακ, ιερέας στον ναό, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Metro ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε προσπαθώντας να αποτρέψει τον φερόμενο ως βομβιστή αυτοκτονίας και ότι συνολικά 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με το TVONE, ο ένας νεκρός είναι ο φερόμενος ως δράστης.

Όπως φαίνεται σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από την εκκλησία ενώ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση έχουν υποστεί ζημιές.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε ποιος μπορεί να ευθύνεται για την προφανή επίθεση ενώ δεν υπήρχε άμεση ανάληψη ευθύνης.

Η αστυνομία κατηγόρησε την τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος Τζεμάα Ανσουράτ Ντάουλα (JAD) για επιθέσεις αυτοκτονίας το 2018 εναντίον εκκλησιών και ενός αστυνομικού τμήματος στην πόλη Σουραμπάγια, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους.

Ο Γκομάρ Γκουλτόμ, επικεφαλής του Ινδονησιακού Συμβουλίου Εκκλησιών, χαρακτήρισε την επίθεση «άγριο περιστατικό» καθώς οι καθολικοί χριστιανοί εορτάζουν την Κυριακή των Βαΐων και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να εμπιστεύονται τις αρχές.

Ο Ντάνι Πομάντο, δήμαρχος του Μακασάρ, της μεγαλύτερης πόλης στο Σουλαουέζι, δήλωσε ότι η σημερινή έκρηξη θα μπορούσε να είχε προκαλέσει περισσότερα θύματα εάν είχε συμβεί στην κεντρική πύλη του ναού και όχι σε πλαϊνή είσοδο.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM