Ινδονησία: Άντρας πάλεψε και σκότωσε γιγάντιο πύθωνα 8 μέτρων και τον έφαγε με τους συγχωριανούς του

Ινδονησία: Άντρας πάλεψε και σκότωσε γιγάντιο πύθωνα 8 μέτρων και τον έφαγε με τους συγχωριανούς του Facebook Twitter
2

Άδοξο τέλος είχε ένας γιγάντιος πύθωνας μήκους 7.8 μέτρων στην Ινδονησία μετά την μάχη που έδωσε με έναν ντόπιο, καθώς όχι μόνο έχασε αλλά κατέληξε και να φαγωθεί.

Ο Robert Nababan, που είναι φύλακας, συνάντησε το φίδι σε έναν δρόμο κοντά σε φυτείες φοινικέλαιου στην περιοχή Batang Gansal της Σουμάτρας και προσπάθησε να το πιάσει. Εκείνο του επιτέθηκε αλλά ο Nababan κατάφερε να το σκοτώσει με τη βοήθεια μερικών ακόμη συγχωριανών του, ωστόσο υπέστη μερικούς πολύ σοβαρούς τραυματισμούς από τη πάλη με το ερπετό. Στη συνέχεια ο νεκρός πύθωνας κρεμάστηκε σε ένα σημείο του χωριού κι έγινε κάτι σαν δημόσιο θέαμα, μέχρι που τελικά τον τεμάχισαν, τον τηγάνισαν και τον έφαγαν.

«Προσπάθησα να το πιάσω, μου δάγκωσε το χέρι αλλά κατάφερα να παλέψω και να νικήσω», δήλωσε σε τοπικές εφημερίδες ο 37χρονος, χωρίς να εξηγήσει όμως τον ακριβή λόγο που προσπάθησε να πιάσει το ερπετό και δήλωσε απλώς πως εμπόδισε μερικούς χωριανούς να περάσουν το δρόμο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα είτε που ήθελε να κρατήσει ασφαλείς του φοβισμένους κατοίκους είτε που ήθελε να καθαρίσει το δρόμο.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πύθωνας είχε δαγκώσει το αριστερό χέρι του Nababan και το τραύμα είναι τόσο σοβαρό που οι γιατροί ενδέχεται να χρειαστεί να το ακρωτηριάσουν. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. 

Ινδονησία: Άντρας πάλεψε και σκότωσε γιγάντιο πύθωνα 8 μέτρων και τον έφαγε με τους συγχωριανούς του Facebook Twitter

Οι γιγάντιοι πύθωνες είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτήν την αρκετά απομακρυσμένη περιοχή της Σουμάτρας και εμφανίζονται τουλάχιστον 10 κάθε χρόνο. Στην περίοδο ξηρασίας βγαίνουν έξω αναζητώντας νερό και όταν έχει υγρασία για να κάνουν μπάνιο στη βροχή. Επίσης, κυνηγούν τα ποντίκια που υπάρχουν στις φυτείες φοινικέλαιου. 

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μην έρχονται αντιμέτωποι με τα γιγάντια ερπετά, γιατί όταν προσπαθούν να τα σκοτώσουν, αυτά φυσικά εξαγριώνονται και αντεπιτίθενται. Όσο για το γεγονός πως τελικά ο συγκεκριμένος πύθωνας φαγώθηκε, συνιστά μια επίσης συνηθισμένη πρακτική καθώς αφενός προσφέρει μεγάλη ποσότητα κρέατος κι επιπλέον κάποιοι πιστεύουν ότι το αίμα του είναι θεραπευτικό και λειτουργεί σαν φάρμακο. 

Ινδονησία: Άντρας πάλεψε και σκότωσε γιγάντιο πύθωνα 8 μέτρων και τον έφαγε με τους συγχωριανούς του Facebook Twitter

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια