Ινδία: Υπάλληλος εμβολίασε 30 μαθητές με την ίδια σύριγγα

Ινδία: 30 μαθητές εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού με μία σύριγγα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Έρευνα κατά ενός υγειονομικού υπαλλήλου διενεργούν οι αρχές της Ινδίας καθώς φέρεται να εμβολίασε 30 μαθητές κατά του κορωνοϊού, με μία μόνο σύριγγα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα σχολείο στην περιοχή Sagar όπου χορηγούνταν εμβόλια κατά του Covid-19 στα παιδιά.

Οι σύριγγες μιας χρήσης χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ινδία για την αποφυγή της εξάπλωσης θανατηφόρων ασθενειών όπως ο HIV. Ωστόσο, στο παρελθόν υπήρξαν πολλά περιστατικά όπου μια και μόνο σύριγγα επαναχρησιμοποιήθηκε σε νοσοκομεία λόγω έλλειψης εξοπλισμού.

Ο Jitendra Rai, ο οποίος εμβολίαζε τα παιδιά, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι του δόθηκε μόνο μία σύριγγα από το τμήμα υγείας και ότι απλώς ακολουθούσε τις εντολές, που είχε λάβει.

Γονείς που είχαν συνοδεύσει τα παιδιά τους εντόπισαν το θέμα και το κατήγγειλαν στις αρχές του σχολείου.

Όταν οι κρατικοί αξιωματούχοι έφτασαν στο σχολείο, ο Rai έλειπε και το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί υπόθεση με καταγγελία για αμέλεια, από το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας. Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του υπαλλήλου που είναι υπεύθυνος για την αποστολή εξοπλισμού για τον εμβολιασμό.

Εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου ζήτησε από τον υπουργό Υγείας της πολιτείας να παραιτηθεί με αφορμή το περιστατικό.

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα δωρεάν πρόγραμμα αναμνηστικής δόσης Covid 75 ημερών για όλους τους ενήλικες για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ινδίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, το 98% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του Covid, ενώ το 90% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Την Τετάρτη, η χώρα ανέφερε 18.313 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες και 57 θανάτους που σχετίζονται με τον Covid.

Η Ινδία έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής πάνω από 2,03 δισεκατομμύρια εμβόλια κατά της πανδημίας. Είναι η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα που έχει ξεπεράσει το όριο των δύο δισεκατομμυρίων εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM