Ινδία: Ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες εκλογές στον πλανήτη που θα διαρκέσουν 38 μέρες

Ινδία: Ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες εκλογές στον πλανήτη που θα διαρκέσουν 38 μέρες Facebook Twitter
Ινδοί αξιωματούχοι ελέγχουν τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν για το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας (EPA)
0

Άνοιξαν σήμερα τα πρώτα εκλογικά τμήματα για τις βουλευτικές γιγαντιαίας κλίμακας στην Ινδία που θα γίνουν σε επτά φάσεις.

Περίπου 900 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες και η διαδικασία δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν περάσουν έξι εβδομάδες.

Στις 91 εκλογικές περιφέρειες από τις συνολικά 543 -- σε καθεμία αναδεικνύεται ένας βουλευτής -- σε 20 ομόσπονδα κρατίδια και περιοχές διεξάγονται σήμερα εκλογές. Η ψηφοφορία στο σύνολό της προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί τη 19η Μαΐου.

Τα πρώτα εκλογικά τμήματα στην Ινδία άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα [04:30 ώρα Ελλάδας], στο ομόσπονδο κρατίδιο Ασάμ.

Ο εθνικιστής ινδουιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, που ασκεί την εξουσία πέντε χρόνια, διεκδικεί την επανεκλογή του σε αυτές τις εκλογές, με φόντο την έξαρση των εντάσεων με το Πακιστάν κι υπό ακόμη πιο αυστηρά από ό,τι συνήθως μέτρα ασφαλείας, μετά τον θάνατο επτά ανθρώπων σε πρόσφατες επιθέσεις εξτρεμιστών αυτονομιστών στο Κασμίρ, συμπεριλαμβανομένου ενός κρατιδιακού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Μόντι, το φαβορί της αναμέτρησης, προέτρεψε μέσω Twitter τους πολίτες να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, να καταγράψουν «ρεκόρ» συμμετοχής στη διαδικασία, απευθυνόμενος κυρίως στους «νέους» και ειδικά όσους «πρόκειται να ψηφίσουν για πρώτη φορά».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM