Ινδία: Κατηγορείται πως έσκισε την κοιλιά της εγκύου γυναίκας του για να «τσεκάρει το φύλο»

Ινδία: Κατηγορείται πως έσκισε την κοιλιά της εγκύου γυναίκας του για να «τσεκάρει το φύλο» Facebook Twitter
Μια γυναίκα στην Ινδία με την κόρη της περνούν δίπλα από μια διαφημιστική πινακίδα στο Νέο Δελχί, που ενθαρρύνει την γέννηση κοριτσιών.
0

Ένας άντρας στη βόρεια Ινδία συνελήφθη αφού έσκισε το στομάχι της εγκύου συζύγου του με δρεπάνι, επειδή φέρεται να ήθελε να μάθει το φύλο του αγέννητου μωρού, σύμφωνα με την αστυνομία και συγγενείς της γυναίκας. 

Η επίθεση, που συνέβη το Σάββατο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του βρέφους και άφησε την γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο κεντρικό νοσοκομείο από το Νέο Δελχί, ανακοίνωσαν οι αρχές. 

«Της επιτέθηκε με ένα δρεπάνι και έσκισε το στομάχι της λέγοντας πως ήθελε να τσεκάρει το φύλο του αγέννητου παιδιού», δήλωσε ο αδερφός της γυναίκας. 

Το ζευγάρι έχει ήδη άλλες πέντε κόρες. 

Η Ινδία βάλλεται από έντονη έμφυλη ανισότητα και προτίμηση σε γιους αντί για κόρες, που συχνά θεωρούνται οικονομικό βάρος, κυρίως λόγω πολιτισμικών πρακτικών όπως η απαραίτητη προίκα στις νύφες. 

Κάποια ζευγάρια συνεχίζουν να προσπαθούν μέχρι να κάνουν αγόρι, οδηγώντας στη γέννηση δεκάδων χιλιάδων «ανεπιθύμητων» κοριτσιών.

Ακόμη και αν γεννηθεί τελικά μια κόρη, εκεί το ποσοστό θνησιμότητας είναι υψηλότερο λόγω ανεπαρκούς φροντίδας- έρευνα του 2018 διαπίστωσε πως περίπου 239.000 κορίτσια ηλικίας κάτω των 5 ετών έρχονται κάθε χρόνο αντιμέτωπα με παραμέληση λόγω φύλου. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM