Ινδία: Ιερέας και άλλοι 3 άνδρες κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία 9χρονου κοριτσιού

Ινδία: Ένας ιερέας και τρεις ακόμα άνδρες κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία 9χρονου κοριτσιού Facebook Twitter
EPA
0

Ένας ιερέας και άλλοι τρεις άνδρες κατηγoρούνται για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού της «κατώτερης κάστας» στην Ινδία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κορίτσι φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τον 53χρονο ιερέα και τρεις εργάτες την 1η Αυγούστου, όταν πήγε στο αποτεφρωτήριο για να ζητήσει νερό.Οι τέσσερις άνδρες, οι οποίοι κρατούνταν από τη σύλληψή τους στις αρχές Αυγούστου, αντιμετωπίζουν πλέον θανατική ποινή.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε νωρίτερα στην αστυνομία ότι οι άνδρες την κάλεσαν στο κρεματόριο και είπαν ότι η κόρη της έπαθε ηλεκτροπληξία.

Της είπαν ότι αν ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, οι γιατροί που διενεργούσαν νεκροψία θα αφαιρούσαν τα όργανα του παιδιού της και θα τα πουλούσαν.

Στη συνέχεια αποτέφρωσαν το πτώμα της 9χρονης, χωρίς την έγκρισή της, πριν παρέμβουν κάποιοι ντόπιοι, οι οποίοι κατάφεραν να αφαιρέσουν τα απανθρακωμένα λείψανα από την πυρά.

Στο κατηγορητήριο των 400 σελίδων, που συνέταξε η αστυνομία του Δελχί περιλαμβάνονται «επιστημονικά, τεχνικά και άλλα στοιχεία» καθώς και μαρτυρίες, όπως ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της αργά το Σάββατο.

Το περιστατικό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα ενώ πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις ζητώντας δικαίωση για την 9χρονη.

Η απαγγελία κατηγοριών εντός 30 ημερών από το περιστατικό αντανακλά τη «μηδενική ανοχή» για εγκλήματα κατά γυναικών και κοριτσιών στη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Η Ινδία θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για τις γυναίκες. Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών από το 2020 αναφέρουν ότι κάθε 15 λεπτά βιάζεται μια γυναίκα στη χώρα. Ωστόσο, πιστεύεται ότι μεγάλος αριθμός σεξουαλικών επιθέσεων δεν αναφέρεται στις αρχές.

Παρά τους αυστηρούς νόμους της Ινδίας κατά των βιασμών, ακτιβιστές και φεμινίστριες λένε ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κίνημα Νταλίτ για τη Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ανέφερε ότι περίπου 400.000 περιστατικά βίας αναφέρθηκαν μεταξύ 2009 και 2018, αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

Με πληροφορίες του CNN/AlJazeera

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ