ΤΩΡΑ

Ινδία: Ένοχοι οι έξι από τους οκτώ για τον βιασμό και την δολοφονία οκτάχρονης

Ινδία: Ένοχοι οι έξι από τους οκτώ για τον βιασμό και την δολοφονία οκτάχρονης Facebook Twitter
EPA
1

Ένοχους έκρινε την Δευτέρα, δικαστήριο της Ινδίας έξι άνδρες για τον βιασμό και την δολοφονία μιας οκτάχρονης μουσουλμάνας στο κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ τον περασμένο χρόνο.

Τον Ιανουάριο του 2018 το θύμα, το οποίο ανήκε σε μια νομαδική μουσουλμανική φυλή που ζει στα δάση του Κασμίρ ναρκώθηκε και απήχθη. 

Κρατήθηκε αιχμάλωτο σε ένα τέμενος και επί μια εβδομάδα βιαζόταν προτού στραγγαλιστεί και χτυπηθεί μέχρι θανάτου με μια πέτρα. Το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε τον ίδιο μήνα σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Κάτουα. Από τους οκτώ κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι οι έξι. Όλοι τους είχαν δηλώσει αθώοι.

Ένας από τους κατηγορούμενους--ο γιος ενός από τους καταδικασθέντες--αθωώθηκε. Μεταξύ των κατηγορούμενων ήταν ένας συνταξιούχος κυβερνητικός αξιωματούχος, τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας και ένας ανήλικος. Ο ανήλικος θα δικαστεί χωριστά από δικαστήριο ανηλίκων.

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στον ινδικό Τύπο και δεξιές ινδουιστικές οργανώσεις και δικηγόροι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την σύλληψη και των οκτώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
1

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική, αλλά σχεδόν κάθε βδομάδα θα διαβάσω για μια παρόμοια είδηση που έγινε στην Ινδία. Και σε τέτοιες ηλικίες... Για να φτάνουν να γίνονται γνωστές τέτοιες ιστορίες σε παγκόσμια εμβέλεια, αυτό μάλλον σημαίνει ότι είναι από τις πλέον αποτρόπαιες και φρικιαστικές. Που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι γίνονται περισσότερες που δεν τις μαθαίνουμε, και προσωπικά δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι αυτό. Σίγουρα, "αυτά" γίνονται παντού και σε όλο τον κόσμο, αλλά για τέτοια "ομαδικά" συνήθως μόνο από ασιατικές και αραβικές χώρες μαθαίνουμε. Δυστυχώς, είναι όλη η κουλτούρα της κοινωνίας τους έτσι που δε θα αλλάξει καθόλου σύντομα και ακόμα πιο δυστυχώς, θα υποφέρουν τόσοι και τόσες εξαιτίας της...