Ινδία: Αποκεφάλισαν γυναίκα σε ναό, για θυσία- 5 συλλήψεις

Ινδία: Αποκεφάλισαν γυναίκα σε ναό, για θυσία- 5 συλλήψεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ανθρωποθυσία δολοφονώντας μια γυναίκα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον εντοπισμό του ακέφαλου πτώματός της σε ινδουιστικό ναό.

Η 64χρονη Σάντι Σόου δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε με ματσέτα το 2019, μετά την επίσκεψή της σε ναό στην πόλη Γκουγουαχάτι. Μόλις τον Ιανουάριο αναγνωρίστηκε η σορός της και έπειτα από τον νέο γύρο ερευνών εντοπίστηκαν τα άτομα που φέρεται να διέπραξαν το έγκλημα. 

«Οι πέντε σχεδίασαν τη δολοφονία της γυναίκας. Συνολικά 12 άτομα συμμετείχαν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκουγουαχάτι, Ντιγκάντα Μπάρα.

Δολοφονία για να «ηρεμήσει» η ψυχή νεκρού

Ο φερόμενος εγκέφαλος, ο 52χρονος Πραντέπ Πάτακ, ενορχήστρωσε τη δολοφονία, ως μέρος θρησκευτικού τελετουργικού, που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του αδελφού του. «Ο κατηγορούμενος προφανώς πίστευε πως η θυσία θα ηρεμήσει την ψυχή του νεκρού», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. 

Οι συλλήψεις των πέντε έγιναν από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, ενώ η αστυνομία αναζητά τους άλλους επτά που συμμετείχαν στη δολοφονία της Σάντι Σόου. 

Από το 2014 έως το 2021 καταγράφηκαν 103 ανθρωποθυσίες στην Ινδία. Συνήθως, τέτοια εγκλήματα διαπράττονται για δήθεν εξευμενισμό θεοτήτων και συμβαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου πολλοί πιστεύουν στη μαγεία. 

Όμως, πέρυσι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Νέο Δελχί, κατηγορούμενοι ότι δολοφόνησαν ένα εξάχρονο αγόρι. Αμφότεροι είπαν στην αστυνομία πως σκότωσαν το παιδί ως θυσία στον θεό Σίβα, για να πλουτίσουν. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM