Δικαστήριο της Γερμανίας καταδίκασε έναν 67χρονο ηλεκτρολόγο που ευνούχιζε άνδρες με την συγκατάθεσή τους αφαιρώντας τους όρχεις τους. 

 

Ο ένοχος, του οποίου το όνομα δεν δημοσιεύτηκε, είχε αρχικά αντιμετωπίσει και την κατηγορία για «φόνο εξ αμέλειας», επειδή ένας από τους πελάτες του έχασε τη ζωή του. Στη συνέχεια όμως οι διωκτικές αρχές απέσυραν τη συγκεκριμένη κατηγορία. 

 

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο ηλεκτρολόγος παραδέχτηκε ότι προσέφερε υπηρεσίες ευνουχισμού σε σαδομαζοχιστικές ιστοσελίδες, λέγοντας πως αρκετοί άνδρες τον πλήρωναν για να τους βασανίζει και να τους αφαιρεί τους όρχεις. 

 

Όπως είπε στο δικαστήριο, αφαιρούσε τους όρχεις με μαχαίρι στο τραπέζι της κουζίνας του, διαβεβαιώνοντας τους πελάτες του πως ήταν δήθεν κατάλληλα εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας. 

 

Από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2020, ο ηλεκτρολόγος ευνούχισε ή ακρωτηρίασε μερικώς τα γεννητικά όργανα οχτώ ανδρών, κατά τα λεγόμενά του. Ωστόσο αρνήθηκε την οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο ενός άνδρα που κατέληξε αρκετές ημέρες μετά την «επέμβαση» στην κουζίνα του. 

 

Η αστυνομία είχε βρει το πτώμα του άνδρα σε ένα κουτί, τρεις εβδομάδες αργότερα. 

 

Οι εισαγγελείς πρότειναν ποινή κάθειρξης 11 ετών. Οι συνήγοροί του ζήτησαν από το δικαστήριο να μην του επιβάλει περισσότερα από επτά χρόνια στη φυλακή. 

 

Με πληροφορίες από DPA και Guardian