Ίχνη εκρηκτικών εντοπίστηκαν σε σορούς θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους της Egyptair

Ίχνη εκρηκτικών εντοπίστηκαν σε σορούς θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους της Egyptair Facebook Twitter
EPA/EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY
0

Ίχνη εκρηκτικών εντοπίστηκαν σε σορούς των θυμάτων από τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο τον Μάιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας.


Το αεροσκάφος τύπου Airbus 320, που εκτελούσε την πτήση MS 804 από το Παρίσι στο Κάιρο, συνετρίβη στις 19 Μαΐου στην ανατολική Μεσόγειο, ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου, δευτερόλεπτα αφότου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, από τους οποίους 40 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι, σκοτώθηκαν, ενώ μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα.

Δεν είχε γίνει κλήση βοήθειας πριν από τη συντριβή, ωστόσο ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες στο πιλοτήριο αποκάλυψαν ότι οι πιλότοι προσπαθούσαν να σβήσουν μία φωτιά. Αν και από την αρχή είχαν εκφραστεί φόβοι για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη. Οι γάλλοι ερευνητές προκρίνουν την υπόθεση ενός τεχνικού προβλήματος, ενώ οι αιγυπτιακές αρχές κλίνουν περισσότερο προς την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Η αιγυπτιακή επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων διαβίβασε τα νέα στοιχεία στην εισαγγελία. Το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι, σύμφωνα με το αιγυπτιακό δίκαιο, εισαγγελείς θα αναλάβουν την έρευνα «εάν καταστεί σαφές στην διερευνητική επιτροπή ότι υπάρχει υποψία για εγκληματική ενέργεια που προκάλεσε το δυστύχημα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ