Ifo: Ένα Brexit θα αφαιρέσει 3% ανάπτυξη από τη Γερμανία

Ifo: Ένα Brexit θα αφαιρέσει 3% ανάπτυξη από τη Γερμανία Facebook Twitter
0

Εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αυτό θα μπορούσε να αφαιρέσει 3% από την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας μακροπρόθεσμα σύμφωνα με το δυσμενέστερο σενάριο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι ένα Brexit», δήλωσε ο Κλέμενς Φούεστ, επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου Ifo.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, το διεθνές εμπόριο θα ενέχει μεγαλύτερο κόστος ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθεί η ανταγωνιστικότητα και οι διακρατικές επενδύσεις.

«Η Γερμανία έχει πολύ λίγα να κερδίσει και πάρα πολλά να χάσει», δήλωσε ο Φούεστ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ