ΤΩΡΑ!

Ifo: Ένα Brexit θα αφαιρέσει 3% ανάπτυξη από τη Γερμανία

Ifo: Ένα Brexit θα αφαιρέσει 3% ανάπτυξη από τη Γερμανία Facebook Twitter
0

Εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αυτό θα μπορούσε να αφαιρέσει 3% από την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας μακροπρόθεσμα σύμφωνα με το δυσμενέστερο σενάριο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι ένα Brexit», δήλωσε ο Κλέμενς Φούεστ, επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου Ifo.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, το διεθνές εμπόριο θα ενέχει μεγαλύτερο κόστος ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθεί η ανταγωνιστικότητα και οι διακρατικές επενδύσεις.

«Η Γερμανία έχει πολύ λίγα να κερδίσει και πάρα πολλά να χάσει», δήλωσε ο Φούεστ.

0

ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΟΥΒΑ

Διεθνή / «Να προσέχουν»: Γιατί ο Τραμπ απειλεί Κολομβία και Κούβα μετά την επίθεση στη Βενεζουέλα

Έκκληση από τον πρόεδρο της Κούβας, προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να «συσπειρωθούν» απέναντι στις ΗΠΑ - «Κούβα και Βενεζουέλα, μία σημαία! Κάτω ο ιμπεριαλισμός!»
THE LIFO TEAM
New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Διεθνή / New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Αν υπάρχει ένα κυρίαρχο μάθημα από τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η προσπάθεια εκδίωξης ακόμη και του πιο αξιοθρήνητου καθεστώτος μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα
THE LIFO TEAM