Ιερέας ισχυρίζοταν ότι μπορούσε να «θεραπεύσει» ομοφυλόφιλους κάνοντας σεξ μαζί τους

Ιερέας ισχυρίζονταν ότι μπορούσε να «θεραπεύσει» γκέι άνδρες κάνοντας σεξ μαζί τους Facebook Twitter
0

Ο Tony Anatrella, ένας 80χρονος Γάλλος ψυχοθεραπευτής και ιερέας, που υπήρξε και σύμβουλος στο Βατικανό, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση τα τελευταία 20 χρόνια, με το πρόσχημα ότι θα «θεράπευε» ομοφυλόφιλους άντρες.

Η Αρχιεπισκοπή του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου. 

Ο Anatrella, υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε εκστρατεία κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και των ομοφυλόφιλων ιερέων.

Συγκεκριμένα, το 2005, ο Tony Anatrella ήταν βασικός σύμβουλος του Βατικανού για ζητήματα που αφορούσαν στους καθολικούς ιερείς και την ομοφυλοφιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2006, ο Daniel Lamarca, κατηγόρησε τον Anatrella για σεξουαλική κακοποίηση σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Nederlands Dagblad. Είπε ότι άρχισε να συμβουλεύεται τον Anatrella το 1987 και ότι εκείνος ισχυριζόταν ότι θα μπορούσε να «θεραπεύσει» την ομοφυλοφιλία με σεξ.

Ο Lamarca δήλωσε, ότι προσπάθησε να καταγγείλει την κακοποίηση στον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού το 2001, αλλά εκείνος δεν έδωσε σημασία. «Γνωρίζω λεπτομέρειες για το σώμα του Anatrella που θα μπορούσαν να είναι γνωστές μόνο σε κάποιον που τον έχει δει γυμνό», είχε πει στη συνέντευξη.

Το 2017, ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Michel Aupetit ξεκίνησε έρευνα για τις κατηγορίες εναντίον του Anatrella/ Μέχρι το 2018, του είχε απαγορευτεί να υπηρετεί ως ιερέας. Το 2019, ο Anatrella αντιμετώπισε μία ακόμη κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση, αυτή τη φορά από έναν πρώην ασθενή που είπε ότι ήταν μόλις 14 ετών εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες των κατηγοριών τις οποίες θα αντιμετωπίσει στο δικαστήριο ο πρώην ιερέας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ