Ιαπωνία: Ζωολογικός κήπος θανάτωσε 57 πιθήκους χαρακτηρίζοντάς τους «χωροκατακτητικό είδος»

Ιαπωνία: Ζωολογικός κήπος θανάτωσε 57 πιθήκους χαρακτηρίζοντάς τους «χωροκατακτητικό είδος» Facebook Twitter
0

Ζωολογικός κήπος στην Ιαπωνία προχώρησε στην θανάτωση με ένεση 57 πιθήκων, επειδή είχαν «χωροκατακτητικά ξένα» γονίδια, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του κήπου. Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι τα ζώα αυτά ήταν όλα από διασταυρώσεις και η θανάτωση τους είναι νομικά επιτρεπτή.

Οι πίθηκοι πέθαναν με θανατηφόρο ένεση, δήλωσε αξιωματούχος στο AFP, προσθέτοντας ότι ο φορέας εκμετάλλευσης του ζωολογικού κήπου πραγματοποίησε στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση για τους μακάκους σε ένα κοντινό βουδιστικό ναό.

さつまいも持ってるの知ってるんだからね。 #ニホンザル

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ayaka Hasegawa (@aykxxxxx) στις

"Έπρεπε να θανατωθούν για την προστασία του ιθαγενούς περιβάλλοντος», δήλωσε αξιωματούχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο AFP, ενώ εκπρόσωπος της WWF για την Ιαπωνία ανέφερε ότι τα χωροκατακτητικά είδη όπως ο ρέζους μακάκους, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα »επειδή διασταυρώνονται με τον τοπικό  πληθυσμό μακάκων και απειλούν το φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα."

… . サルと戯れてきた?? .

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 池本 美貴 (@mkt.0202) στις

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι η σφαγή ήταν «αναπόφευκτη» και αποφάσισε να λάβει μέτρα για την πρόληψη διασταυρώσεων στο μέλλον, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός NHK.

Υπάρχουν ακόμη  107 μακάκοι στον ζωολογικό κήπο, ο οποίος υποσχέθηκε επίσης να τους διατηρήσει και να υποβάλλει όλους τους νεογέννητους πιθήκους  σε τεστ DNA.

Με πληροφορίες από το rt.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ