No.1

Ιαπωνία: Υπουργός ζήτησε συγγνώμη που άργησε 3 λεπτά στη Βουλή

Ιαπωνία: Υπουργός ζήτησε συγγνώμη που άργησε 3 λεπτά στη Βουλή Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία, Yoshitaka Sakurada, ζήτησε χθες δημοσίως συγγνώμη, επειδή κατέφτασε σε συνεδρίαση της Βουλής με τρία λεπτά καθυστέρηση. 

Η αργοπορία των 180 δευτερολέπτων, προκάλεσε την οργή των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν τον Sakurada ότι με την ολιγωρία του έδειξε έλλειψη σεβασμού στο αξίωμά του. 

Διαμαρτυρόμενη για την «απαράδεκτη συμπεριφορά» του υπουργού, η αντιπολίτευση απείχε για πέντε ώρες από τη συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού. 

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τον Sakurada, για τη γενικότερη συμπεριφορά του.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων είχε δηλώσει την απογοήτευσή του που η κολυμβήτρια Rikako Ikee διαγνώστηκε με λευχαιμία και δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στη διοργάνωση του 2020. 

«Είχε δυναμική για το χρυσό μετάλλιο, ήταν μία αθλήτρια για την οποία είχαμε μεγάλες προσδοκίες. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος», είχε δηλώσει ο Sakurada, προκαλώντας πληθώρα αρνητικών σχολίων που εστίασε στο χαμένο μετάλλιο και όχι στην σοβαρή ασθένεια της αθλήτριας. 


Το 2016, ο ίδιος είχε εξοργίσει μερίδα της κοινωνίας, όταν είχε αποκαλέσει «ιερόδουλες κατ' επάγγελμα», τις γυναίκες που είχαν υποχρεωθεί να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες στους άνδρες του στρατού, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 


Ο Sakurada, που έχει αναλάβει και χρέη υπουργού ηλεκτρονικής ασφάλειας, είχε παραδεχθεί πέρυσι πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του υπολογιστή, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερα το αρνητικό, προς εκείνον, κλίμα. 

Η αντιπολίτευση έχει επανειλημμένα ζητήσει την παραίτησή του. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 65% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει πως δεν τον θεωρεί ικανό για τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί ενώ μόλις το 13% του έχει εμπιστοσύνη. 


Ο Sakurada ανέλαβε το υπουργείο τον περασμένο Οκτώβριο και είναι, μεταξύ άλλων, υπεύθυνος για την κυβερνοασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενήσει το Τόκιο, την επόμενη χρονιά. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM