Ιαπωνία: Τα νερά της Φουκουσίμα θα ριχτούν στον ωκεανό ως τα τέλη Αυγούστου

Ιαπωνία: Τα νερά της Φουκουσίμα θα ριχτούν στον ωκεανό ως τα τέλη Αυγούστου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/KIMIMASA MAYAMA/POOL
0

Οι αρχές της Ιαπωνίας θα αρχίσουν ρίψεις επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από το κατεστραμμένο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στον ωκεανό στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της Asahi Shimbun, η οποία επικαλείται πηγές της στην κυβέρνηση -που δεν κατονομάζει- οι ρίψεις αναμένεται να αρχίσουν άμεσα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα και θα τους διαβεβαιώσει για την ασφάλεια του εγχειρήματος, κατά την εφημερίδα.

Ο εποπτικός φορέας του τομέα της πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας ενέκρινε την έναρξη των ρίψεων από την Tokyo Electric Power (TEPCO) στον ωκεανό. Οι ιαπωνικές αρχές και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) διαβεβαιώνουν πως είναι ασφαλές, όμως χώρες της περιοχής φοβούνται πως θα μολυνθούν τα αλιεύματα και άλλα τρόφιμα.

Η περίοδος της αλιείας από τράτες βυθού ανοικτά της Φουκουσίμα, βορειοανατολικά από το Τόκιο, ξεκινά συνήθως τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση του κ. Κισίντα θέλει τα νερά από τη Φουκουσίμα να έχουν ριχτεί στη θάλασσα προτού αρχίσει, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ασάχι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM