Ιαπωνία: Πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό πάρκο του Τόκιο [ΕΙΚΟΝΑ&ΒΙΝΤΕΟ]

Ιαπωνία: Πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό πάρκο του Τόκιο [ΕΙΚΟΝΑ&ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
PIxabay
0

Ένα γιγαντιαίο πάντα γέννησε δύο μωρά σε ένα ιαπωνικό ζωολογικό πάρκο.

Η Shin Shin γέννησε τα μωρά την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το ζωολογικό πάρκο, Ueno του Τόκιο. Είναι η πρώτη γέννηση πάντα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το φύλο των μικρών δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Τα γιγαντιαία πάντα είναι πολύ δύσκολο να αναπαραχθούν, τόσο στην άγρια ​​φύση, όσο και σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Συνολικά στον πλανήτη έχουν απομείνει μόνο μερικές χιλιάδες, με τους οικολόγους να χαρακτηρίζουν το είδος ως ευάλωτο.

Ο διευθυντής του ζωολογικού πάρκου Ueno, Yutaka Fukuda είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που γεννήθηκαν εκεί δίδυμα πάντα.

Τα γιγαντιαία πάντα σπάνια φροντίζουν δύο μικρά ταυτόχρονα, οπότε το ζωολογικό πάρκο αποφάσισε να βάλει ένα από τα ζώα σε θερμοκοιτίδα.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η μαμά πάντα θα θηλάσει το ένα, ενώ το άλλο θα παραμένει σε θερμοκοιτίδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού πάρκου.

Τα μικρά θα αλλάζουν θέσεις έτσι ώστε και τα δύο να «βιώσουν τη φυσική σίτιση», πρόσθεσε.

Το προσωπικό του ζωολογικού πάρκου υποψιάστηκε ότι η 15χρονη Shin Shin θα μπορούσε να είναι έγκυος αφού είχε ζευγαρώσει με τον σύντροφό της Ri Ri τον Μάρτιο. Η εγκυμοσύνη επιβεβαιώθηκε πριν από αρκετές εβδομάδες.

Τα νέα για την πιθανή εγκυμοσύνη προκάλεσαν προσωρινά αύξηση των τιμών στις μετοχές των αλυσίδων εστιατορίων που βρίσκονται κοντά στο πάρκο.

Τα πάντα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τουριστική οικονομία της Ιαπωνίας και οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από την πιθανότητα περισσότερων επισκεπτών στο ζωολογικό πάρκο.

Η Shin Shin και ο Ri Ri είναι δανεικά ζώα από την Κίνα. Το ζευγάρι έχει ένα ακόμα μωρό, τον Xiang Xiang, που γεννήθηκε το 2017.

Το 2012 είχαν επίσης γίνει γονείς, με το πρώτο πάντα που είχε γεννηθεί στο πάρκο τα τελευταία 24 χρόνια. Αλλά πέθανε μετά από μόλις έξι ημέρες.

Ιαπωνία: Πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό πάρκο του Τόκιο [ΕΙΚΟΝΑ&ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
tokyo-zoo.net

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ