Επίθεση με οξύ στην Ιαπωνία: Ντυμένος Τζόκερ ο δράστης - Επιβάτες πηδούσαν από τα παράθυρα του τρένου

Ιαπωνία: Αυξάνονται οι τραυματίες από την επίθεση σε τρένο- Ντυμένος Τζόκερ ο δράστης Facebook Twitter
0

Σε 17 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι και την πυρκαγιά που προκάλεσε σήμερα ένας 24χρονος μέσα σε τρένο στο Τόκιο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο στο Twitter, που τραβήχτηκε μέσα στο συρμό, δείχνει πανικόβλητους επιβάτες να τρέχουν μέσα στο τρένο για να γλιτώσουν από τις φλόγες και τους καπνούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Οι εικόνες μπορεί να ενοχλήσουν κάποιους αναγνώστες:

Σε άλλο βίντεο επιβάτες φαίνονται να βγαίνουν από τα παράθυρα του τρένου της γραμμής Κεϊό, το οποίο έχει ακινητοποιηθεί σε έναν σταθμό, στα δυτικά προάστια της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, οι τραυματίες είναι 15, ωστόσο η δημόσια τηλεόραση NHK κάνει λόγο για 17 τραυματίες, εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης επιτέθηκε στους επιβάτες με μαχαίρι και άναψε φωτιά, ρίχνοντας ένα αδιευκρίνιστο υγρό. Συνελήφθη επί τόπου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας Κέιο με προορισμό το Σιντζούκου, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, σήμερα στις 8μμ τοπική ώρα την ώρα ακριβώς που έκλειναν οι κάλπες μετά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Ο δράστης ήταν ντυμένος με κοστούμι Τζόκερ

Ένας 24χρονος, ντυμένος με το κοστούμι του Τζόκερ από την ταινία «Μπάτμαν», είναι ο άνθρωπος που επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες του τρένου, πολλοί εκ των οποίων μετέβαιναν σε πάρτι για το Halloween.

Ένας άνδρας περίπου 60 ετών είχε χάσει τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης έριξε ένα εύφλεκτο υγρό μέσα στο βαγόνι και προκάλεσε μια μικρή φωτιά.

«Νόμιζα ότι ήταν κόλπο για το Halloween», είπε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Yomiuri. «Μετά είδα έναν άνδρα να πλησιάζει κραδαίνοντας ένα μαχαίρι», που όπως σημείωσε ήταν ματωμένο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM