Η υγεία της Γιούλια Σκριπάλ βελτιώνεται ταχύτατα - Δεν είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση

Η υγεία της Γιούλια Σκριπάλ βελτιώνεται ταχύτατα - Δεν είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση Facebook Twitter
0

Η Γιούλια Σκριπάλ δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση και η υγεία της βελτιώνεται ταχύτατα, όπως μεταδίδει ο Independent.

Η κόρη του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ είχε βρεθεί αναίσθητη σε ένα παγκάκι, μαζί με τον πατέρα της, στις 4 Μαρτίου, έχοντας δεχθεί επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές ο Σεργκέι Σκριπάλ παραμένει σε «κρίσιμη αλλά και σταθερή κατάσταση».

Για την επίθεση η Βρετανία κατηγορεί ανοικτά το Κρεμλίνο, κατηγορώντας τη Ρωσία για παρασκευή και διατήρηση χημικών όπλων. 

Η διευθύντρια του νοσοκομείου του Σαλισμπουρί δήλωσε ικανοποιημένη από τη βελτίωση της υγείας της 33χρονης.

«Η Γιούλια ανταποκρίθηκε καλά στην θεραπεία αλλά εξακολουθεί να υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία 24 ώρες το 24ωρο», τόνισε η Δρ. Κριστίν Μπλανσάρντ.

Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη επίθεση με τον συγκεκριμένο νευροτοξικό παράγοντα σε ευρωπαϊκό έδαφος, από την επίθεση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Για το ζήτημα έχουν ήδη αποφασιστεί οι απελάσεις 151 Ρώσων διπλωματών από 27 χώρες και το ΝΑΤΟ, ενώ το Κρεμλίνο εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, απειλώντας με συμμετρικές κυρώσεις. 

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM