Το «I Will Always Love You» δεν ήταν η πρώτη επιλογή για την ταινία «The Bodyguard»

Το «I will always love you» δεν ήταν η πρώτη επιλογή για την ταινία «The Bodyguard» Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Στις 25 Νοεμβρίου του 1992, πριν από 30 ακριβώς χρόνια, κυκλοφόρησε η ταινία «The Bodyguard» (Ο Σωματοφύλακας) με τον Κέβιν Κόστερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την μοναδική ερμηνεία της Γουίτνεϊ Χιούστον στο remake του «Ι will always love you».

Κι όμως αυτό το κομμάτια που έγινε σήμα κατατεθέν της ταινίας δεν ήταν η πρώτη επιλογή της παραγωγής. 

Η διασκευή της Χιούστον στην original επιτυχία της Ντόλι Πάρτον του 1974 «I will always love you» δεν ήταν το τραγούδι που είχε επιλεγεί για το soundtrack της ταινίας.

«Κανονικά έπρεπε να τραγουδήσει το «What Becomes of the Brokenhearted» του 1966, όπως  αποκάλυψε η Maureen Crowe, μουσική επιμελήτρια της ταινίας. 

«Αλλά όταν έπαιξαν το τραγούδι σε πιο αργό ρυθμό ακουγόταν σαν μοιρολόι. Και είχε διασκευαστεί για το «Fried Green Tomatoes» το οποίο όμως ανέβαινε στα charts καθώς γυρίζαμε το "The Bodyguard". Έτσι δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το τραγούδι» είπε.

Η Crowe ήταν αυτή που πρότεινε τελικά το «I Will Always Love You» στον πρωταγωνιστή και παραγωγό Κέβιν Κόστνερ. Το είχε ακούσει μόνο από το ριμέικ της Linda Ronstadt το 1975.

Το «The Bodyguard», στη συνέχεια έγινε η δεύτερη ταινία του 1992 με τις περισσότερες εισπράξεις παγκοσμίως μετά τον «Αλαντίν».

Ήταν ακόμη δύσκολο να πει κανείς ποιο από τα δύο ήταν πιο δυνατό: η ταινία ή το soundtrack. Με την ερμηνεία της Χιούστον το soundtrack του «Bodyguard» τότε, έγινε αυτό με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών και κέρδισε το Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς το 1994.

Φέτος, 10 χρόνια μετά τον θάνατο της Γουίτνεϊ Χιούστον, κυκλοφορεί η βιογραφική ταινία της «I Wanna Dance with Somebody» στις 21 Δεκεμβρίου ενώ αναμένεται και ειδική κυκλοφορία για τον εορτασμό της 30ης επετείου του «The Bodyguard».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM