Η Τζιλ Μπάιντεν θα είναι επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στο Τόκιο, καθώς θα δώσει το παρών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, στις 23 Ιουλίου. 

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τζιλ Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία. Αυτό θα είναι το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό ως Πρώτη Κυρία δίχως τον Αμερικανό πρόεδρο. 

 

Την προηγούμενη εβδομάδα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είπε σε δημοσιογράφους πως εστάλη ομάδα στο Τόκιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η δυνατότητα να ταξιδέψει εκεί η Πρώτη Κυρία, κάτι που τελικά πήρε το «πράσινο φως». 

 

Εξάλλου, η Ψάκι δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Τζο Μπάιντεν παραμένει υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία. 

 

«Γνωρίζουμε καλά τις προσεκτικές προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων δημόσιας υγείας που έχει πάρει η κυβέρνηση και η ΔΟΕ και για αυτό υποστηρίζουμε τη διεξαγωγή των αγώνων», δήλωσε σχετικά. 

 

Η τελευταία φορά που η Τζιλ Μπάιντεν έδωσε το παρών στους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν το 2010. Τότε, μαζί με τον σύζυγό της, ήταν επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Βανκούβερ.

 

Κι άλλες φορές μία Πρώτη Κυρία έχει εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η Χίλαρι Κλίντον είχε πάει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1994 στο Λιλεχάμερ και στη διοργάνωση που φιλοξένησε η Ατλάντα το 1996.  

 

Η Λόρα Μπους ήταν επικεφαλής της αποστολής στους Χειμερινούς στο Τορίνο το 2006. Επίσης, συνόδευσε τον Τζορτζ Μπους στο Πεκίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2008. Αλλά και η Μισέλ Ομπάμα εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Λονδίνο το 2012. 

 

Με πληροφορίες από ΑP