Η Τζένι Ερμόσο θα ασκήσει έφεση για το φιλί του Ρουμπιάλες

Η Τζένι Ερμόσο θα ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας για το φιλί του Ρουμπιάλες Facebook Twitter
Η Τζένι Ερμόσο / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο δικηγόρος της ποδοσφαιρίστριας Τζένι Ερμόσο δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, αφού ισπανικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην επικεφαλής της Ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, για το φιλί που έδωσε στην παίκτρια χωρίς τη συγκατάθεσή της, μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2023

Την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, ο Ρουμπιάλες κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση και διατάχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας να πληρώσει πρόστιμο 10.800 ευρώ.

Ωστόσο, ο Ρουμπιάλες αθωώθηκε για την κατηγορία του εξαναγκασμού, αφού φέρεται να προσπάθησε να πιέσει την Ερμόσο να πει δημοσίως ότι το φιλί ήταν συναινετικό.

Ο δικηγόρος της Ερμόσο, Ανχέλ Τσαβάρια, δήλωσε ότι η παίκτρια σκοπεύει να ασκήσει έφεση, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου απαγόρευσε επίσης στον Ρουμπιάλες να πηγαίνει σε ακτίνα 200 μέτρων από την Ερμόσο και να επικοινωνεί μαζί της για ένα χρόνο, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης για τον Ρουμπιάλες, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, καθώς οι παίκτες της Ισπανίας έπαιρναν τα μετάλλιά τους μετά τη νίκη τους στον τελικό επί της Αγγλίας στο Σίδνεϊ, ο Ρουμπιάλες άρπαξε την Ερμόσο από το κεφάλι και τη φίλησε στα χείλη.

Αργότερα περιέγραψε το φιλί ως «πράξη αγάπης» και είπε στο δικαστήριο πως ήταν «απολύτως βέβαιος» ότι η Ερμόσο είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.

Από την πλευρά της, η Ερμόσο είχε δηλώσει προηγουμένως στη δίκη του Ρουμπιάλες στη Μαδρίτη ότι «ποτέ» δεν συμφώνησε να τη φιλήσει στα χείλη ο πρώην επικεφαλής του ισπανικού ποδοσφαίρου - και ότι η στιγμή «αμαύρωσε μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες» της ζωής της.

Το περιστατικό προκάλεσε πανεθνικές διαμαρτυρίες και εκκλήσεις για την παραίτηση του τότε επικεφαλής της Ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας

Τρεις από τους πρώην συναδέλφους του Ρουμπιάλες που επίσης δικάζονταν, κατηγορούμενοι για σύμπραξη στον υποτιθέμενο εξαναγκασμό - ο Χόρχε Βίλντα, προπονητής της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ρούμπερν Ριβέρα, πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ της Ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ο Άλμπερτ Λούκουε, πρώην αθλητικός διευθυντής - απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες αυτές.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM