Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δίνει 1 εκατ. λίρες για την στήριξη των παιδιών στην Ουκρανία

Η j k rowling Facebook Twitter
Φωτ: Instagram @jkrowling_official
0

Έμπρακτα με την κάλυψη δωρεών που αγγίζουν το 1 εκατ. λίρες θα στηρίξει την Ουκρανία η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Η Αγγλίδα συγγραφέας απάντησε στην έκκληση έκτακτης ανάγκης του Ιδρύματος Lumos, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για την στήριξη των ευάλωτων του πολέμου στην Ουκρανία. Η φιλανθρωπική οργάνωση θα εργαστεί για να επανενώσει τα παιδιά με τις οικογένειές τους και «να συνηγορήσει υπέρ των παιδιών και να διασφαλίσει ότι δεν θα ξεχαστούν σε αυτήν την περίοδο κρίσης», όπως σημείωσε.

Η Ρόουλινγκ ενημέρωσε για την κίνηση της τους διαδικτυακούς της φίλους μέσω Twitter. «Προσωπικά θα αντιστοιχίσω δωρεές σε αυτήν την έκκληση, έως και 1 εκατομμύριο λίρες». «Ευχαριστώ πολύ, τόσο πολύ σε όλους όσους έχουν ήδη κάνει δωρεές, δίνετε τη δυνατότητα στην @lumos να κάνει σημαντική δουλειά για μερικά από τα πιο ευάλωτα παιδιά στην Ουκρανία».

Η Lumos, η οποία ιδρύθηκε από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το 2005, συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με την ουκρανική κυβέρνηση για την προστασία των ευάλωτων παιδιών και τη μεταρρύθμιση του συστήματος φροντίδας. Η φιλανθρωπική οργάνωση εργάζεται στην περιοχή Zhytomyr στη βορειοδυτική Ουκρανία και εκτιμά ότι πριν από τη ρωσική εισβολή υπήρχαν περισσότερα από 1.500 παιδιά παγιδευμένα σε ορφανοτροφεία στην περιοχή και περίπου 100.000 παιδιά ζούσαν σε ιδρύματα στη χώρα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφέρει ότι τα παιδιά στη χώρα «αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον» και κινδυνεύουν να εκτοπιστούν και να χωριστούν από την οικογένεια.

Η Ρόουλινγκ δεν είναι η μόνη διασημότητα που μιλάει ή υποστηρίζει φιλανθρωπικές προσπάθειες για να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό. Η Μίλα Κούνις η οποία γεννήθηκε στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει ταμείο για τη στήριξη Ουκρανών προσφύγων με τον σύζυγό της Άστον Κούτσερ και έχει δηλώσει ότι θα καλύψει δωρεές έως και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM