Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δίνει 1 εκατ. λίρες για την στήριξη των παιδιών στην Ουκρανία

Η j k rowling Facebook Twitter
Φωτ: Instagram @jkrowling_official
0

Έμπρακτα με την κάλυψη δωρεών που αγγίζουν το 1 εκατ. λίρες θα στηρίξει την Ουκρανία η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Η Αγγλίδα συγγραφέας απάντησε στην έκκληση έκτακτης ανάγκης του Ιδρύματος Lumos, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για την στήριξη των ευάλωτων του πολέμου στην Ουκρανία. Η φιλανθρωπική οργάνωση θα εργαστεί για να επανενώσει τα παιδιά με τις οικογένειές τους και «να συνηγορήσει υπέρ των παιδιών και να διασφαλίσει ότι δεν θα ξεχαστούν σε αυτήν την περίοδο κρίσης», όπως σημείωσε.

Η Ρόουλινγκ ενημέρωσε για την κίνηση της τους διαδικτυακούς της φίλους μέσω Twitter. «Προσωπικά θα αντιστοιχίσω δωρεές σε αυτήν την έκκληση, έως και 1 εκατομμύριο λίρες». «Ευχαριστώ πολύ, τόσο πολύ σε όλους όσους έχουν ήδη κάνει δωρεές, δίνετε τη δυνατότητα στην @lumos να κάνει σημαντική δουλειά για μερικά από τα πιο ευάλωτα παιδιά στην Ουκρανία».

Η Lumos, η οποία ιδρύθηκε από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το 2005, συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με την ουκρανική κυβέρνηση για την προστασία των ευάλωτων παιδιών και τη μεταρρύθμιση του συστήματος φροντίδας. Η φιλανθρωπική οργάνωση εργάζεται στην περιοχή Zhytomyr στη βορειοδυτική Ουκρανία και εκτιμά ότι πριν από τη ρωσική εισβολή υπήρχαν περισσότερα από 1.500 παιδιά παγιδευμένα σε ορφανοτροφεία στην περιοχή και περίπου 100.000 παιδιά ζούσαν σε ιδρύματα στη χώρα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφέρει ότι τα παιδιά στη χώρα «αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον» και κινδυνεύουν να εκτοπιστούν και να χωριστούν από την οικογένεια.

Η Ρόουλινγκ δεν είναι η μόνη διασημότητα που μιλάει ή υποστηρίζει φιλανθρωπικές προσπάθειες για να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό. Η Μίλα Κούνις η οποία γεννήθηκε στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει ταμείο για τη στήριξη Ουκρανών προσφύγων με τον σύζυγό της Άστον Κούτσερ και έχει δηλώσει ότι θα καλύψει δωρεές έως και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ