Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

Η Τρας αποχώρησε από τη Ντάουνινγκ Στριτ: «Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, πιστεύω στη Βρετανία»

τρας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/TOLGA AKMEN
0

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, έφυγε από τη Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με την οικογένειά της, και στη συνέχεια μετέβη στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου κατέθεσε την παραίτησή της στον βασιλιά Κάρολο Γ’.

Στην τελευταία της ομιλία μπροστά στην πρωθυπουργική οικία, η Τρας, η πιο βραχύβια ηγέτης της χώρας – έμεινε στην εξουσία μόλις 44 μέρες, δήλωσε πως «ήταν μεγάλη τιμή» για εκείνη να ηγηθεί της Βρετανίας σε μία περίοδο εθνικού πένθους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.  

Επεσήμανε πως η κυβέρνησή της λειτούργησε «κατά επείγοντα και αποφασιστικό» τρόπο ώστε να βοηθήσει τα σκληρά εργαζόμενα νοικοκυριά. Όπως είπε, βοήθησε χιλιάδες επιχειρήσεις να αποφύγουν την πτώχευση και επανέκτησε την ενεργειακή ανεξαρτησία για να «μην εξαρτόμαστε πλέον από εχθρικές, ξένες δυνάμεις».  

Η Τρας δήλωσε «πιο πεπεισμένη από ποτέ πως πρέπει να είμαστε τολμηροί για να αντιμετωπίσουμε τις προσκλήσεις».

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ελευθερίες που μας έδωσε το Brexit ώστε να δράσουμε διαφορετικά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία στους πολίτες μας και να ανακτήσουμε τη δύναμη των δημοκρατικών μας θεσμών» είπε και προσέθεσε:

«Αυτό σημαίνει λιγότεροι φόροι για να μπορεί ο κόσμος να κρατά περισσότερα από τα χρήματα που κερδίζει. Και σημαίνει ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε εργασιακή ασφάλεια, μεγαλύτερους μισθούς και περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά και εγγόνια μας».

Έστειλε, επίσης, μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, πρέπει να την στηρίξουμε. Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει και πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την άμυνα του έθνους μας».

Δεν αμέλησε να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στον διάδοχό της, Ρίσι Σούνακ, παραδεχόμενη πως πλέον ανυπομονεί να περάσει περισσότερο χρόνο στην εκλογική της περιφέρεια και να υπηρετήσει τη χώρα από τα πίσω έδρανα.

«Συνεχίζουμε να μαχόμαστε με την καταιγίδα, αλλά πιστεύω πως στη Βρετανία, πιστεύω στους Βρετανούς και γνωρίζω πως μας περιμένουν πιο λαμπρές μέρες».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ