Η Τουρκία μόλις προχώρησε στην πρώτη επιτυχή δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Η Τουρκία μόλις προχώρησε στην πρώτη επιτυχή δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Facebook Twitter
1

Η Τουρκία προχώρησε σήμερα στην πρώτη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς η οποία έγινε στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Φίκρι Ισίκ.

Η βαλλιστική δοκιμή του πρώτου πυραύλου τουρκικής κατασκευής με προηγμένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης ήταν επιτυχημένη ενώ η ονομασία του πυραύλου είναι "Kaan" και έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία.

Ο πύραυλος τύπου Bora με βεληνεκές 280 χιλιομέτρων, έπεσε στον στόχο του στη Μαύρη Θάλσασσα, εκτοξευόμενος από στρατιωτική βάση στην Σινώπη.

«Η Τουρκία φτιάχνει τώρα τους δικούς της πυραύλους», διεμήνυσε ο Ισίκ, διαβεβαιώνοντας τους δημοσιογράφους για την επιτυχία του εγχειρήματος και δηλώνοντας πως η χώρα απέκτησε μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Το πρώτο τουρκικό πυραυλικό σύστημα αναπτύχθηκε από την εταιρεία Roketsan που υπόσχεται χτυπήματα ακριβείας σε κρίσιμους στόχους, με τον νέο πύραυλο διαμετρήματος 610 χιλιοστών που φέρει κεφαλή εκρηκτικών, βάρους 470 κιλών.

Με πληροφορίες από turkishminute.com/ skai.gr

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια