Η Τουρκία καλεί σε διάλογο τη Μόσχα για την κατάρριψη του μαχητικού

Η Τουρκία καλεί σε διάλογο τη Μόσχα για την κατάρριψη του μαχητικού Facebook Twitter
0

Έκκληση για διάλογο με τη Ρωσία απηύθυνε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να διαλυθούν οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνο.

"Ασφαλώς έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για να μειώσουμε τις διαφορές μας", δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ο υπουργός έκανε δηλώσεις στη διάρκεια προγεύματος που οργανώθηκε για τους ρώσους πολίτες που ζούν στην Αττάλεια, την πόλη της καταγωγής του στη νότια Τουρκία, η οποία είναι ένας δημοφιλής για τους Ρώσους τουριστικός προορισμός.

Υπενθυμίζεται πως Την Πέμπτη ο Τσαβούσογλου συνάντησε τον ρώσο ομολογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Βελιγράδι. Ήταν η πρώτη επαφή σε υψηλό επίπεδο μεταξυ των δύο χωρών μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου. 

"Είχα μια πολύ καρποφόρα συνομιλία με τον φίλο μου Σεργκέι Λαβρόφ. Θίξαμε όλα τα θέματα σε θετική ατμόσφαιρα", υπογράμμισε σήμερα ο Τσαβούσογλου. Ο τούρκος υπουργός προειδοποίησε για νέες "ανακρίβειες" που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τον ίδιο, στη Ρωσία. "Ήρθε η στιγμή για να λυθούν τα προβλήματα, όμως οι σπόροι της διχόνοιας που σπείρατε μπορεί να παραμεινουν για καιρό. Γι' αυτό πρέπει όλοι να δρουν με υπεύθυνο τρόπο", δήλωσε απευθυνόμενος στους Ρώσους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM