Η Τουρκία επιβάλλει απαγόρευση και περιορισμούς εξόδου από τη χώρα

Η Τουρκία επιβάλλει απαγόρευση και περιορισμούς εξόδου από τη χώρα Facebook Twitter
5

Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις προχωρά η Τουρκία. Πριν λίγο ανακοινώθηκε πως επιβλήθηκαν περιορισμοί και προϋποθέσεις για την έξοδο από τη χώρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, απαγορεύεται η έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε όλους τους πολίτες της χώρας επιβάλλεται να παρουσιάζουν κατά την έξοδο έγγραφο του τουρκικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένοι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέστειλε σήμερα με κυβερνητική εντολή και μέχρι νεωτέρας τις ετήσιες άδειες περισσοτέρων από τρία εκατομμύρια δημόσιων υπαλλήλων σ' ολόκληρη τη χώρα.


Η εντολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εκδόθηκε ενώ συνεχίζονται οι πολύ εκτεταμένες κυβερνητικές εκκαθαρίσεις στη δημόσια διοίκηση, το δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από μερίδα του στρατού.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονταν ήδη σε άδεια θα επιστρέψουν στις θέσεις τους το συντομότερο δυνατό, προστίθεται στην εντολή.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Κομισιόν - Τέλος στις εισαγωγές LNG

Διεθνή / Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Κομισιόν - Τέλος στις εισαγωγές LNG

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογράμμισε τη σημασία των νέων μέτρων λέγοντας: «Ήρθε η ώρα να κλείσουμε την κάνουλα» και κάλεσε τα κράτη-μέλη να εγκρίνουν άμεσα τις νέες κυρώσεις
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανία σκέφτεται να αφήσει τη Γαλλία έξω από το πρόγραμμα μαχητικών της Ευρώπης

Διεθνή / Η Γερμανία σκέφτεται να αφήσει τη Γαλλία έξω από το πρόγραμμα μαχητικών της Ευρώπης

Οι εντάσεις για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαχητικού FCAS φέρνουν τη Γερμανία να εξετάζει Σουηδία ή Βρετανία αντί της Γαλλίας, ενώ οι διαφωνίες για ηγεσία και κατανομή εργασίας απειλούν το μέλλον των μαχητικών έως το 2040
LIFO NEWSROOM
«Η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άντρας»: Η αμφιλεγόμενη πορεία της Κάντας Όουενς - Ρατσισμός, COVID και θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / «Η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άντρας»: Η αμφιλεγόμενη πορεία της Κάντας Όουενς - Ρατσισμός, COVID και θεωρίες συνωμοσίας

Η Κάντας Όουενς βρέθηκε στο επίκεντρο ξανά για τη δίκη με την Μπριζίτ Μακρόν - Ποια είναι η πιο αμφιλεγόμενη φωνή του αμερικανικού συντηρητισμού; Από το κίνημα Blexit μέχρι τις θεωρίες συνωμοσίας
LIFO NEWSROOM
Η Ουγγαρία θα χαρακτηρίσει την Antifa τρομοκρατική οργάνωση, ακολουθώντας τον Τραμπ

Διεθνή / Η Ουγγαρία θα χαρακτηρίσει την Antifa τρομοκρατική οργάνωση, ακολουθώντας τον Τραμπ

Στην Ουγγαρία, πάντως, οι αντιφασιστικές ομάδες σπάνια δραστηριοποιούνται πολιτικά, καθώς ο Όρμπαν και το κόμμα του Fidesz διατηρούν σχεδόν απόλυτη εξουσία τα τελευταία 15 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify

Διεθνή / Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify

Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify, καταγγέλλοντας ότι τα έσοδα των καλλιτεχνών καταλήγουν να χρηματοδοτούν στρατιωτικές τεχνολογίες μέσω των επενδύσεων του Daniel Ek σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για πολεμική χρήση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ημουνα στην Κων/πολή για δουλειά από τις 12 μέχρι και χθες (ήταν να φύγω το Σάββατο πρωί αλλά λόγω ακυρώσεων γύρισα Κυριακή απόγευμα). ΕμπειρίεςΟι Τούρκοιπου μίλησα και συνεργάστηκα καμία σχέση δεν έχουν με το φανατικό ισλαμισμό, αντίθετα είναι άνθρωποι πολύ θετικοί, πολύ όμορφοι σε κάθε τους εκδήλωση, δωτικοί και ανοιχτοί, δημιουργικοί και φίλοι!Άυτοί έννοιωαν τό φόβο για τα χειρότερα με τα νέα του πραξικοπήματος, φοβούμενοι αιματοχυσία πέρα από τα θύματα που έχουν δωθεί στη δημοσιότητα και για αυτό τυο λόγο πραγματικά δεν κοιμήθηκαν εδώ και μέρεςΕίναι ενάντια στον Ερντογάν και το φασιστοκαθεστός του. Νοιώθουν αδύναμοι όμως μια που μια πραγματική εξέγερση στο Γκεζί Πάρκ δεν έτυχε υποιστήριξης από τη Δύση (που πάτα κοιτά τα μικροσυμφέροντά της) με αποτέλεσμα να κατασταλεί άγρια. Θέλουν μια κοσμική Τουρκία, αλλά δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν για αυτή. Αποτέλεσμα, νοιώθουν τουλάχιστο απογοητευμένοι, συχνά φοβισμένοι και κλείννται στο καβούκι της εργασίας τους, της αγοράς προιόντων από τη δύση ή και σε μερικές περιπτώσεις , θέλουν να φύφουν απο τη χώρα τους που το αύριο το βλέπου ν τουλάχιστο αρνητικά.Έζησα και περπάτησα στην Istanbul για 4 μέρες. Οι μυρωδιές της, οι δρόμοι της (οι παλλιοί και όχι αυτοί που χτίζει ο Ερντογάν, μαζί με τα μεγαθύρια κτήρια που διαλύουν την πόλη) ήσαν πρωτόγνωρα. Ένοιωσα φιλική αγάπη προς τον Έλληνα, εμένα. Σα να μιλάγαμε την ίδια γλώσσα. Ο καφές τούρκικος και γελάγαμε που εδώ τον λέμε ελληνικό...και με λέξεις τόσο κοινές (σιμίτ, γιαπί, και πολλές άλλες που ηχούσαν όμορφα κοινές στις μνήμες μας). Και γεύσεις, και αρώματα από μπαχαρικά στην αγορά και πολλά άλλα.Αυτή η χώρα και ο λαός της αξίζουν κάτι καλύτερο από τον φανατικλό ισλαμισμό του Ερντογάν. Γιατί τους έζησα και τους άλλους ισλαμιστές, αγαπητικούς και ανθρώπινους. Ξέρετε κάτι όπβς εμείς οι χριστιναοί.