«Η θανατική ποινή σύντομα θα αποτελεί παρελθόν»

«Η θανατική ποινή σύντομα θα αποτελεί παρελθόν» Facebook Twitter
0

O Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Salil Shetty υποστηρίζει πως η θανατική ποινή αποτελεί σιγά σιγά παρελθόν για τις περισσότερες χώρες, παρόλο που οι εκτελέσεις σε Ινδία, Ιαπωνία, Πακιστάν και Γκάμπια συνεχίζονται. Οι πέντε χώρες με τις περισσότερες εκτελέσεις στο ενεργητικό τους είναι η Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει πως η επιβολή της θανατικής ποινής στο Ιράκ έχει αυξηθεί επικίνδυνα, καθώς το 2012 διπλασιάστηκε ο αριθμός των εκτελέσεων σε σχέση με το 2011 - από 68 ανέβηκαν στις 129.

Το 2012 έγιναν 314 εκτελέσεις στο Ιράν, τουλάχιστον 79 στην Σαουδική Αραβία και 43 στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις εκτελέσεις στην Κίνα, αλλά η οργάνωση πιστεύει πως χιλιάδες έχουν εκτελεστεί σε αυτή τη χώρα. Μάλιστα υποστηρίζει πως στην Κίνα έχουν γίνει περισσότερες εκτελέσεις από όσες έγιναν σε όλες τις άλλες χώρες μαζί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM