Η Tesla ανακαλεί 1,1 εκατομμύρια οχήματα με πρόβλημα στα ηλεκτρικά παράθυρα

Η Tesla ανακαλεί 1,1 εκατομμύρια οχήματα με πρόβλημα στα ηλεκτρικά παράθυρα Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν 1,1 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ, επειδή το σύστημα αυτόματης ανύψωσης/ πτώσης παραθύρου ενδέχεται να μην αντιδράσει σωστά μετά την ανίχνευση ενός εμποδίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ότι θα προβεί σε ενημέρωση λογισμικού του εν λόγω συστήματος. Η ανάκληση αφορά ορισμένα Model 3 του 2017-2022, Model Y του 2020-2021 και Model S και Model X του 2021-2022.

Η Tesla δήλωσε ότι δεν έχει λάβει γνώση για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με την ανάκληση.

Η NHTSA δήλωσε ότι ένα παράθυρο που κλείνει χωρίς το κατάλληλο σύστημα αυτόματης αναστροφής μπορεί να ασκήσει υπερβολική δύναμη στον οδηγό ή τον επιβάτη πριν από την ανάσυρση, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού, προσθέτοντας ότι τα οχήματα δεν συμμορφώθηκαν στο πρότυπο ασφάλειας για ηλεκτρικά παράθυρα.

Η Tesla δήλωσε ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου, τα οχήματα σε στάδιο παραγωγής και προ-παράδοσης έλαβαν μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που ρυθμίζει τη λειτουργία των ηλεκτροκίνητων παραθύρων, σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ εμφανίστηκε ενοχλημένος με την περιγραφή της ενημέρωσης λογισμικού ως ανάκληση.

«Η ορολογία είναι ξεπερασμένη και ανακριβής. Πρόκειται για μικρή ενημέρωση λογισμικού. Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν τραυματισμοί», έγραψε στο Twitter.

Τόσο η NHTSA όσο και η Tesla σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν έκαναν λόγο για ανάκληση.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

«Σημαντική η στήριξη του βασιλιά Κάρολου για τον ουκρανικό λαό», τόνισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στην βασίλισσα Καμίλα - Με τον Κάρολο ασθενή η Καμίλα παίρνει τα ηνία του βασιλικού οίκου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Διεθνή / Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Με νέες δηλώσεις το παλάτι του Κένσινγκτον υποστηρίζει πως η πριγκίπισσα είναι καλά και θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα τον προκαθορισμένο χρόνο, δηλαδή μετά το Πάσχα - Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τα βραβεία BAFTA, στις 18 Φεβρουαρίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ