Η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούβα για τον τελευταίο αποχαιρετισμό

Η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούβα για τον τελευταίο αποχαιρετισμό Facebook Twitter
1
Η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούβα για τον τελευταίο αποχαιρετισμό Facebook Twitter


Η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο ολοκληρώνει σήμερα το ταξίδι της στην Κούβα φθάνοντας στην κοιτίδα της κουβανικής επανάστασης, το Σαντιάγο, για μια μεγάλη τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος ηγέτη πριν από την κηδεία του που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή.


Έπειτα από τρεις ημέρες ταξιδιού, η τέφρα, που βρίσκεται μέσα σ' ένα κιβώτιο από ξύλο κέδρου τυλιγμένο με την κουβανική σημαία, πέρασε τη νύκτα στο Μπαγιάμο και το πρωί θα διασχίσει τα 130 χλμ. που απομένουν μέχρι το Σαντιάγο ντε Κούβα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.


Έπειτα από μια πομπή που θα διασχίσει τους δρόμους της, θα ακολουθήσει το βράδυ μια μεγάλη τελετή. Ο Ραούλ Κάστρο, ο οποίος διαδέχθηκε το 2006 τον αδελφό του, θα εκφωνήσει λόγο μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.


Πολλοί ξένοι αξιωματούχοι και προσωπικότητες αναμένεται να συμμετάσχουν σ' αυτές τις εκδηλώσεις, όμως λίγοι απ' αυτούς είχαν επιβεβαιώσει χθες Παρασκευή την παρουσία τους -- μεταξύ αυτών η γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα, φίλος του Φιντέλ Κάστρο.

Η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούβα για τον τελευταίο αποχαιρετισμό Facebook Twitter


Αύριο Κυριακή η τέφρα του πρώην προέδρου, ο οποίος πέθανε πριν από μια εβδομάδα σε ηλικία 90 ετών, θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο της Σάντα Ιφιχένια του Σαντιάγο. Εδώ και μερικές ημέρες το κοιμητήριο έχει κλείσει για τους επισκέπτες και μέχρι χθες το βράδυ δούλευαν εκεί πολλοί εργάτες.


Η κηδεία, η οποία παρουσιάζεται ως «ιδιωτική» από τις αρχές, θα πραγματοποιηθεί μακριά από τις κάμερες των ξένων μέσων ενημέρωσης. Θα σφραγίσει το τέλος του εθνικού πένθους διάρκειας εννέα ημερών που κηρύχθηκε μετά τον θάνατό του, η απροσδόκητη ανακοίνωση του οποίου προκάλεσε σοκ σε πολλούς Κουβανούς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια