Τα Subway παραμένουν στη Ρωσία, ενώ στο twitter έγινε trend το #BoycottSubway

Η Subway παραμένει στη Ρωσία, ενώ στο twitter γίνεται trend το #BoycottSubway Facebook Twitter
0

Η Subway βρίσκεται στο στόχαστρο μετά την εξαγγελία που έκανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα περίπου 450 franchises της στη Ρωσία,  θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η πολυεθνική αλυσίδα fast-food δήλωσε ότι δεν έχει τον άμεσο έλεγχο των franchise της Subway που είναι ανεξάρτητα και λειτουργούν στη Ρωσία και ότι έχει "περιορισμένη εικόνα των καθημερινών λειτουργιών τους".

Η Subway δήλωσε ότι δεν έχει εταιρικές δραστηριότητες στη Ρωσία.

"Παρόλο που δεν ελέγχουμε ή διαχειριζόμαστε την λειτουργία των ανεξάρτητων franchisees στη Ρωσία, θα ανακατευθύνουμε τυχόν κέρδη από τις δραστηριότητες στη Ρωσία στην ανθρωπιστική στήριξη των Ουκρανών που έχουν πληγεί από τον πόλεμο", ανέφερε η Subway σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Η Burger King έχει περιέλθει σε παρόμοια αμηχανία.

Η Subway και η Burger King διαφέρουν από άλλες αμερικανικές αλυσίδες εστιατορίων, οι οποίες έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία καταγγέλοντας την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η McDonald's Corp. νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά τα 847 καταστήματά της στη Ρωσία. Η Starbucks Corp. ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις της στη Ρωσία έχουν ανασταλεί και τα 130 καταστήματα στη χώρα θα σταματήσουν αμέσως τη λειτουργία τους.

Περισσότερες από 400 εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποσυρθεί από τη Ρωσία, σύμφωνα με κατάλογο που συνέταξε το Yale School of Management.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί καταγγέλλουν τη δήλωση της Subway, καλώντας σε μποϊκοτάζ των καταστημάτων της ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Το #BoycottSubway ήταν trend στο Twitter την Παρασκευή.

Η Subway δεν είναι η μόνη εταιρεία που ανακοίνωσε τη συνέχιση της λειτουργίας της στη Ρωσία.

Η Koch Industries Inc. δήλωσε την Τετάρτη ότι θα παραμείνει στη χώρα, ακόμη και εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων προς τις εταιρείες να αποχωρήσουν. Ο όμιλος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η θυγατρική του, Guardian Industries, θα συνεχίσει να λειτουργεί δύο εργοστάσια παραγωγής γυαλιού στη χώρα.

Περίπου 25 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Subway, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, σύμφωνα με τη Yale.

Δείτε εδώ τις 400 επιχειρήσεις που φεύγουν ολοκληρωτικά από την Ρωσία

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM