Η σωματική τιμωρία επιστρέφει στα σχολεία, σε πόλη του Μιζούρι

Σχολική τάξη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Η σωματική τιμωρία επιστρέφει στα σχολεία μιας μικρής πόλης στο νοτιοδυτικό Μιζούρι, όπου πλέον θα επιτρέπεται η εφαρμογή της σε απείθαρχους μαθητές, εφόσον οι γονείς έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους. 

Η διεύθυνση εκπαίδευσης του Κάσβιλ ενημέρωσε αυτή την εβδομάδα τους γονείς των μαθητών για τη νέα πολιτική. Σε συνάντηση που έγινε, διανεμήθηκαν φόρμες συναίνεσης για να τις υπογράψουν οι γονείς, δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους. 

Αυτή η πρακτική θεωρούνταν αποδεκτή για την τήρηση της πειθαρχίας στα σχολεία των ΗΠΑ έως τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έπαψε να εφαρμόζεται. Το 1977 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι είναι συνταγματική η σωματική τιμωρία στα σχολεία, δίνοντας στις πολιτείες το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιες για το θέμα. 

Έκτοτε, πολλές πολιτείες έχουν απαγορεύσει αυτή την πρακτική. Όμως, 19 πολιτείες- οι περισσότερες στον νότο- εξακολουθούν να την επιτρέπουν, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχολογίας.

Ο Ρίτσαρντ Γουέξλερ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης National Coalition for Child Protection Reform, δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση που λήφθηκε στο Κάσβιλ. «Η τάση στις ΗΠΑ είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, περιοχές την καταργούν. Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι κάπου την υιοθετούν», δήλωσε αναφερόμενος στη σωματική τιμωρία. 

Η διεύθυνση εκπαίδευσης του Κάσβιλ- όπου υπάρχουν 1.900 μαθητές- υιοθέτησε επίσημα την εν λόγω πολιτική τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η σωματική τιμωρία, αναφέρει, αποτελεί επιλογή «μόνο όταν έχουν αποτύχει όλα τα άλλα εναλλακτικά μέσα πειθαρχίας» και πρέπει να επιβάλλεται χωρίς «το ενδεχόμενο σωματικής βλάβης ή τραυματισμού».

Στην ιστοσελίδα δεν διευκρινίζεται το είδος της σωματικής τιμωρίας που θα εφαρμόζεται, παρά μόνο ότι «δεν επιτρέπεται να χτυπά κάποιος μαθητή στο κεφάλι ή το πρόσωπο». 

Πρόκειται για μία «απολύτως φριχτή πρακτική», τόνισε ο Γουέξλερ. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας εκπαιδευτικός να χτυπά ή να επιτίθεται σε παιδί. Δεν τιμωρεί, τραυματίζει», υπογράμμισε. 

«Αυτό δίνει στο σχολείο ένα ακόμη εργαλείο για να πειθαρχήσουν τα παιδιά, χωρίς να τα στέλνουν στο σπίτι με αποβολή, όπου απλώς θα παίζουν βιντεοπαιχνίδια», δήλωσε ο Ντίλαν Μπερνς, 28χρονος αγρότης και πατέρας δύο μαθητών, ο οποίος είναι υπέρ της σωματικής τιμωρίας. 

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το θέμα, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Κανένας δεν κρατά ένα παιδί στο έδαφος και το δέρνει, είναι 1-2 ξυλιές», είπε και πρόσθεσε πως έχει προειδοποιήσει τα παιδιά του για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η κακή συμπεριφορά στο σχολείο. «Είναι καλά παιδιά. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

Διεθνή / Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

«Το να υποβάλλεται σκοπίμως σε λιμό ο γιος μας στο πλαίσιο μίας εκστρατείας προπαγάνδας είναι μία από τις φρικτότερες πράξεις που έχει ποτέ δει ο κόσμος. Λιμοκτονεί μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της Χαμάς» λέει η οικογένεια του ομήρου
LIFO NEWSROOM
Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM
Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM
Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Διεθνή / Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Μια κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα της Κορνουάλης αποκάλυψε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών που μετέφερε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στη Βρετανία μέσω θαλάσσιων «παραδόσεων»
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε από τις 9 Απριλίου, όταν ανεστάλη ο συντελεστής 20% που είχε ανακοινωθεί μία εβδομάδα πριν και επιβλήθηκε ένας πρόσθετος οριζόντιος δασμός 10%, η διαφορά είναι μικρή, καθώς στον συντελεστή 15% θα ενσωματωθούν και οι προϋπάρχοντες δασμοί
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Το παλαιότερο και μεγαλύτερο gay nightclub κλείνει λόγω πτώχευσης

Διεθνή / SchwuZ: Το μεγαλύτερο γκέι nightclub της Γερμανίας κήρυξε πτώχευση έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας

Τον Μάιο, το κλαμπ περιόρισε το ωράριο λειτουργίας του, απέλυσε προσωπικό και ζήτησε τη βοήθεια των τακτικών επισκεπτών του για να καλύψει το συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό έλλειμμα
LIFO NEWSROOM