Η σωματική τιμωρία επιστρέφει στα σχολεία, σε πόλη του Μιζούρι

Σχολική τάξη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Η σωματική τιμωρία επιστρέφει στα σχολεία μιας μικρής πόλης στο νοτιοδυτικό Μιζούρι, όπου πλέον θα επιτρέπεται η εφαρμογή της σε απείθαρχους μαθητές, εφόσον οι γονείς έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους. 

Η διεύθυνση εκπαίδευσης του Κάσβιλ ενημέρωσε αυτή την εβδομάδα τους γονείς των μαθητών για τη νέα πολιτική. Σε συνάντηση που έγινε, διανεμήθηκαν φόρμες συναίνεσης για να τις υπογράψουν οι γονείς, δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους. 

Αυτή η πρακτική θεωρούνταν αποδεκτή για την τήρηση της πειθαρχίας στα σχολεία των ΗΠΑ έως τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έπαψε να εφαρμόζεται. Το 1977 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι είναι συνταγματική η σωματική τιμωρία στα σχολεία, δίνοντας στις πολιτείες το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιες για το θέμα. 

Έκτοτε, πολλές πολιτείες έχουν απαγορεύσει αυτή την πρακτική. Όμως, 19 πολιτείες- οι περισσότερες στον νότο- εξακολουθούν να την επιτρέπουν, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχολογίας.

Ο Ρίτσαρντ Γουέξλερ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης National Coalition for Child Protection Reform, δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση που λήφθηκε στο Κάσβιλ. «Η τάση στις ΗΠΑ είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, περιοχές την καταργούν. Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι κάπου την υιοθετούν», δήλωσε αναφερόμενος στη σωματική τιμωρία. 

Η διεύθυνση εκπαίδευσης του Κάσβιλ- όπου υπάρχουν 1.900 μαθητές- υιοθέτησε επίσημα την εν λόγω πολιτική τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η σωματική τιμωρία, αναφέρει, αποτελεί επιλογή «μόνο όταν έχουν αποτύχει όλα τα άλλα εναλλακτικά μέσα πειθαρχίας» και πρέπει να επιβάλλεται χωρίς «το ενδεχόμενο σωματικής βλάβης ή τραυματισμού».

Στην ιστοσελίδα δεν διευκρινίζεται το είδος της σωματικής τιμωρίας που θα εφαρμόζεται, παρά μόνο ότι «δεν επιτρέπεται να χτυπά κάποιος μαθητή στο κεφάλι ή το πρόσωπο». 

Πρόκειται για μία «απολύτως φριχτή πρακτική», τόνισε ο Γουέξλερ. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας εκπαιδευτικός να χτυπά ή να επιτίθεται σε παιδί. Δεν τιμωρεί, τραυματίζει», υπογράμμισε. 

«Αυτό δίνει στο σχολείο ένα ακόμη εργαλείο για να πειθαρχήσουν τα παιδιά, χωρίς να τα στέλνουν στο σπίτι με αποβολή, όπου απλώς θα παίζουν βιντεοπαιχνίδια», δήλωσε ο Ντίλαν Μπερνς, 28χρονος αγρότης και πατέρας δύο μαθητών, ο οποίος είναι υπέρ της σωματικής τιμωρίας. 

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το θέμα, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Κανένας δεν κρατά ένα παιδί στο έδαφος και το δέρνει, είναι 1-2 ξυλιές», είπε και πρόσθεσε πως έχει προειδοποιήσει τα παιδιά του για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η κακή συμπεριφορά στο σχολείο. «Είναι καλά παιδιά. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM