Η Σκωτία αντιδρά έντονα στο σκληρό Brexit: Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ένα διαφορετικό μέλλον

Η Σκωτία αντιδρά έντονα στο σκληρό Brexit: Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ένα διαφορετικό μέλλον Facebook Twitter
0

Η Σκωτία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο αν απορριφθούν οι επιθυμίες της για τις νέες εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

 

Η Στέρτζον χαρακτήρισε "οικονομικά καταστροφικό" για το Ηνωμένο Βασίλειο το σχέδιο που παρουσίασε νωρίτερα σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και υπενθύμισε ότι η Σκωτία είχε ψηφίσει κατά του Brexit στο δημοψήφισμα. Η ίδια έχει υποβάλει σειρά προτάσεων στη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με τη θέση της Σκωτίας στο θέμα αυτό.

 

"Ενώ οι συζητήσεις γύρω από αυτές τις προτάσεις συνεχίζονται και ενώ η πρωθυπουργός (Μέι) επανέλαβε σήμερα ότι δεσμεύεται να λάβει υπόψη της το σχέδιό μας, δεν έχουμε δει ακόμη αποδείξεις ότι η φωνή της Σκωτίας εισακούεται ή ότι λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντά μας", τόνισε.

 

"Δεν μπορεί να επιτραπεί στην κυβέρνηση του ΗΒ να μας βγάλει από την ΕΕ και την ενιαία αγορά, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην οικονομία μας, τις θέσεις εργασίας, το επίπεδο διαβίωσης και τη φήμη μας ως μιας ανοιχτής, ανεκτικής χώρας, χωρίς να έχει η Σκωτία τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ αυτού και ενός διαφορετικού μέλλοντος. Με τα σχόλιά της σήμερα η πρωθυπουργός (Μέι) το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστήσει πιο πιθανή αυτήν την επιλογή", κατέληξε η Στέρτζον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ