Η Σερβία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών και λαδιού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η Σερβία απαγορεύει τις εξαγωγές σιτηρών και λαδιού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η Σερβία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές σιταριού, καλαμποκιού, αλεύρου και μαγειρικού λαδιού για να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις των τιμών που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς τόνισε πρόσφατα ότι οι εξαγωγές σιτηρών, αλεύρου και μαγειρικού λαδιού έχουν εκτιναχθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών τιμών στις διεθνείς αγορές.

«Μερικοί άνθρωποι βλέπουν αυτό ως μια ευκαιρία να βγάλουν χρήματα. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», είπε ο Βούτσιτς. «Θα έχουμε αρκετό σιτάρι για τις δικές μας ανάγκες».«Βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση από το 1945», πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

Σημειώνεται ότι η επίσημη απόφαση για την απαγόρευση των εξαγωγών των τροφίμων δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας παρά την πίεση να εναρμονίσει την εξωτερική της πολιτική με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ