Η Ρωσία έδωσε εντολή για την απελευθέρωση των φυλακισμένων φαλαινών

Η Ρωσία έδωσε εντολή για την απελευθέρωση των φυλακισμένων φαλαινών Facebook Twitter
0

Εντολή έδωσε η ρωσική κυβέρνηση να απελευθερωθούν οι περίπου 100 όρκες και φάλαινες μπελούγκα που έμειναν φυλακισμένες σε κέντρο διάσωσης στην περιοχή Πριμόριε της Ρωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός Φυσικών Πόρων Ντμίτρι Κομπίλκιν δήλωσε σήμερα ότι «οι όρκες και οι φάλαινες μπελούγκα που κρατούνται σε κέντρο διάσωσης στο Πριμόριε πρέπει να απελευθερωθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε καμία να μην χαθεί καμία».

«Έχει περάσει πολύς χρόνος, έχουν προσαρμοστεί, ενώ η περίοδος αυτή την στιγμή δεν είναι εύκολη. Αν ήταν καλοκαιρινή περίοδος, θα ήταν κατανοητό, αλλά τώρα είναι περίοδος κρύου», επεσήμανε ο Κομπίλκιν προσθέτοντας ότι «αν τα μετακινήσουμε αυτά τα θηλαστικά μπορεί να πάθουν πνευμονία και είναι προβληματική η μετακίνηση τους».

Ο Κομπίλκιν δήλωσε ότι και το υπουργείο Φυσικών Πόρων και ο οργανισμός Αλιείας Rosribolovstvo έχουν ενιαία άποψη που λέει ότι «αυτή την στιγμή οι επιστήμονες πρέπει να μας δώσουν τον «οδικό χάρτη» για την απελευθέρωση τους, επισημαίνοντας ότι και οι δύο ήταν έτοιμοι να απελευθερώσουν νωρίτερα τα θαλάσσια θηλαστικά «αλλά δυστυχώς, διενεργούντο έρευνες από τις ανακριτικές αρχές και τα θηλαστικά αυτά ήταν οι έμπρακτές αποδείξεις, όταν ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις».

«Σήμερα δεν βλέπουμε άλλο "οδικό χάρτη". Όσο πιο γρήγορα τις απελευθερώσουν τόσο καλύτερα. Πρέπει τώρα να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων.

Τα θαλάσσια αυτά θηλαστικά βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνθήκες αιχμαλωσίας, δεν πρέπει να αφεθούν έτσι απλά ελεύθερα, καθώς υπάρχουν και μικρά τα οποία πλέον δεν τρέφονται με το γάλα της μητέρας τους, αλλά με ψάρια.

Η Ρωσία έδωσε εντολή για την απελευθέρωση των φυλακισμένων φαλαινών Facebook Twitter

Ενδεχομένως να το κάνουμε αυτό τμηματικά (να αφεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον), αλλά εξασφαλίζοντας την επιβίωση τους» δήλωσε ο Κομπίλιν επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβές χρονικό πλαίσιο για την επίλυση του ζητήματος αυτού.

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν μεταξύ των 800.000 ανθρώπων που υπέγραψαν την έκκληση της Org.com για την απελευθέρωση των φαλαινών, από την «φυλακή των κητών» όπως χαρακτήρισαν οι οικολόγοι το κέντρο διάσωσης που βρίσκεται στον κόλπο Σρέντναγια κοντά στην πόλη Ναχότκα.

Η διάσημη επίσης ηθοποιός και ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων Πάμελα Άντερσον είχε στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο Πούτιν ζητώντας του να μεριμνήσει για την απελευθέρωση των φαλαινών και ορκών.

Η Διεύθυνση μεθορίου της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας), που είναι αρμόδια για την περιοχή Πριμόριε, παρέπεμψε για διοικητικές ευθύνες μια σειρά οργανισμούς της περιοχής, καθιστώντας τους υπευθύνους για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των θαλάσσιων θηλαστικών στην περιοχή Πριμόριε.

Οι εισαγγελικές αρχές που είναι αρμόδιες για την προστασία της φύσης επιβεβαίωσαν σήμερα ότι χάθηκε από το κέντρο διάσωσης θαλασσίων θηλαστικών μια όρκα, όπως και ότι αυτή στη στιγμή στο κέντρο αυτό βρίσκονται 10 όρκες και όχι 11 και 87 φάλαινες μπελούγκα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /TASS/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM