Η Ρωσία δεν αποδέχεται ως όρο για συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν την αποχώρηση από την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απάντησε για την συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Το Κρεμλίνο σχολίασε τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την «ετοιμότητά του» να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εάν η Ρωσική Ομοσπονδία εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε ότι μια τέτοια απόσυρση δυνάμεων είναι αδύνατη και ως εκ τούτου «η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται», γράφουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτός (ο Μπάιντεν) είπε ότι το πρώτο πράγμα είναι ότι ο Πούτιν πρέπει να φύγει από την Ουκρανία. Πιστεύει ότι αυτό θα είναι, και πρέπει να είναι, μια απόδειξη ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση το Κρεμλίνο δεν είναι έτοιμο για διαπραγματεύσεις.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν «νέα ρωσικά εδάφη», αυτό «περιπλέκει την αναζήτηση αμοιβαίου εδάφους για συζήτηση».

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι είναι ακόμη έτοιμο για διαπραγματεύσεις.

«Ο Πούτιν ήταν πάντα, είναι και παραμένει ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων και την επίτευξη των στόχων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ