Η Ρωσία απέλασε ακόλουθο της Σουηδικής πρεσβείας στη Μόσχα

Η Ρωσία απέλασε ακόλουθο της Σουηδικής πρεσβείας στη Μόσχα Facebook Twitter
0

Στην απέλαση ακολούθου του διπλωματικού σώματος  της Σουηδίας στην Μόσχα προχώρησε η Ρωσία, μετά από την άρνηση της χώρας να χορηγήσει διπλωματική βίζα σε δύο Ρώσους. 

Η Ρωσία ζήτησε από Σουηδό διπλωμάτη να εγκαταλείψει την χώρα, αφότου η Στοκχόλμη αρνήθηκε να χορηγήσει διπλωματικές βίζες σε δύο Ρώσους, ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας ότι λυπάται για την απόφαση.

Η σουηδική εφημερίδα Expressen έγραψε πρόκειται για τον Σουηδό διπλωμάτη Κάλλε Κνίιβιλε (Kalle Kniivilä ), ενώ επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ότι ο λόγος που δεν δόθηκε διπλωματική βίζα στους δύο Ρώσους είναι ότι σχετίζονται με τις ρωσικές κατασκοπευτικές υπηρεσίες.

To Radio Sweden μετέδωσε ότι η Ρωσία απέλασε τον ακόλουθο για ζητήματα πολιτισμού της σουηδικής πρεσβείας. Η πρεσβεία της Σουηδίας στη Μόσχα δεν σχολίασε την είδηση. «Δεν σχολιάζω το θέμα αυτό. Απευθυνθείτε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Στοκχόλμη» υπογράμμισε ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Ρωσία Πέτερ Έρικσον.

Ο Κνίιβιλε, πριν γίνει διπλωμάτης, ήταν δημοσιογράφος και εργάζονταν ως ανταποκριτής στην Μόσχα. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, μεταξύ των οποίων και του βιβλίου «Ο Λαός του Πούτιν που αναφέρεται στους υποστηρικτές του προέδρου Πούτιν και του βιβλίου «η δική μας Κριμαία» για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία το 2014.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM