Η Ρωσία απέλασε ακόλουθο της Σουηδικής πρεσβείας στη Μόσχα

Η Ρωσία απέλασε ακόλουθο της Σουηδικής πρεσβείας στη Μόσχα Facebook Twitter
0

Στην απέλαση ακολούθου του διπλωματικού σώματος  της Σουηδίας στην Μόσχα προχώρησε η Ρωσία, μετά από την άρνηση της χώρας να χορηγήσει διπλωματική βίζα σε δύο Ρώσους. 

Η Ρωσία ζήτησε από Σουηδό διπλωμάτη να εγκαταλείψει την χώρα, αφότου η Στοκχόλμη αρνήθηκε να χορηγήσει διπλωματικές βίζες σε δύο Ρώσους, ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας ότι λυπάται για την απόφαση.

Η σουηδική εφημερίδα Expressen έγραψε πρόκειται για τον Σουηδό διπλωμάτη Κάλλε Κνίιβιλε (Kalle Kniivilä ), ενώ επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ότι ο λόγος που δεν δόθηκε διπλωματική βίζα στους δύο Ρώσους είναι ότι σχετίζονται με τις ρωσικές κατασκοπευτικές υπηρεσίες.

To Radio Sweden μετέδωσε ότι η Ρωσία απέλασε τον ακόλουθο για ζητήματα πολιτισμού της σουηδικής πρεσβείας. Η πρεσβεία της Σουηδίας στη Μόσχα δεν σχολίασε την είδηση. «Δεν σχολιάζω το θέμα αυτό. Απευθυνθείτε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Στοκχόλμη» υπογράμμισε ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Ρωσία Πέτερ Έρικσον.

Ο Κνίιβιλε, πριν γίνει διπλωμάτης, ήταν δημοσιογράφος και εργάζονταν ως ανταποκριτής στην Μόσχα. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, μεταξύ των οποίων και του βιβλίου «Ο Λαός του Πούτιν που αναφέρεται στους υποστηρικτές του προέδρου Πούτιν και του βιβλίου «η δική μας Κριμαία» για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία το 2014.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ