Η Ρωσία απειλεί με νέους βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Βομβαρδισμένο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ: Anastasia Vlasova/Getty Images
0

Νέες απειλές κατά της Ουκρανίας εκτοξεύει η Ρωσία, μέσω αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας.

Όπως μεταδίδει το Ria Novosti, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, τόνισε ότι η Ρωσία θα χτυπήσει στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων εάν συνεχιστούν οι απόπειρες δολιοφθοράς στο ρωσικό έδαφος.

«Παρατηρούμε απόπειρες δολιοφθοράς και πλήγματα από ουκρανικές δυνάμεις σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εάν συνεχιστούν τέτοια γεγονότα, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα από τον ρωσικό στρατό σε κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, που ο ρωσικός στρατός έχει αποφύγει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Παράλληλα το υπουργείο ανέφερε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης είναι υπό πλήρη έλεγχο και πως όλοι οι «όμηροι» από πλοία έχουν απελευθερωθεί.

Ρωσικές αρχές: Ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Νωρίτερα, ρωσικές τοπικές αρχές υποστήριξαν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα κοντά σε ένα ρωσικό χωριό σε δυτική περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία. 

Δεν ήταν εντελώς σαφές τι συνέβη καθώς οι τοπικές αρχές της περιοχής του Κουρσκ έκαναν αντιφατικές δηλώσεις, ενώ διέγραψαν ανακοίνωση που είχαν δώσει νωρίτερα σύμφωνα με την οποία ένα σημείο ελέγχου δέχθηκε πυρά.

«Πριν από μια ώρα, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην μεθόριο κοντά στο χωριό Γκορντέγιεφκα» της περιοχής Κορενέφσκι δήλωσαν οι αρχές στην τελευταία τους ανακοίνωση στο κανάλι τους στο Telegram, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές στην δική μας πλευρά».

Οι αρχές σε τέσσερις περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία όπως και οι αρχές της ελεγχόμενης από την Ρωσία Κριμαία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, ότι αναβάθμισαν τα μέτρα ασφαλείας, επειδή όπως είπαν μπορεί να υπάρξουν «πιθανές προκλήσεις» από την ουκρανική πλευρά.

Η Μόσχα, η οποία έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία που συμμετέχουν σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι θέτει στο στόχαστρο τις μεθοριακές της περιοχές, μεταξύ των οποίων και αποθήκη καυσίμων στην πόλη Μπέλγκοροντ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Με πληροφορίες Ria Novosti & ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM