Η Ρωσία ανέστειλε την έκδοση των περιοδικών Elle και Maxim ελλείψει brands για διαφημίσεις

Η Ρωσία ανέστειλε την έκδοση των περιοδικών Elle και Maxim ελλείψει brands για διαφημίσεις Facebook Twitter
Παλαιότερο εξώφυλλο του περιοδικού Elle Russia.
0

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Shkulev Media Holding ανέστειλε την έντυπη έκδοση των περιοδικών Elle, Elle Decoration, Elle Girl και Maxim στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο διευθυντής της εταιρείας Βίκτορ Σκουλιόφ.

«Σήμερα τα περιοδικά αυτά είναι αδύνατον να εκδοθούν, επειδή στην αγορά δεν υπάρχουν μπράντες, που είναι παραδοσιακά διαφημιστικοί εταίροι του δικού μας ομίλου. Παράλληλα χάσαμε το δικαίωμα να δουλεύουμε με τις εμπορικές ονομασίες Elle, καθώς αυτό είναι το πόρισμα των νομικών και της ρυθμιστικής αρχής», δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι οι ιστοσελίδες των εκδόσεων θα συνεχίσουν να λειτουργούν. «Το ερώτημα απευθύνεται στις μεγάλες επιχειρήσεις που αντιδρούν στις πολιτικές αποφάσεις. Εάν η κατάσταση αλλάξει προς εκείνη την πλευρά, όταν διάφορες ξένες μάρκες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στη Ρωσία, αυτό θα είναι κάτι που δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έκδοση των περιοδικών», πρόσθεσε ο Σκουλιόφ.

Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ορισμένα έντυπα ανέστειλαν την έκδοσή τους, όπως Forbes Russia, Esquire, Cosmopolitan, Harper's Bazaar, Men's Health και άλλα. Μερικά από αυτά έλαβαν την απόφαση αυτή λόγω έλλειψης διαφημιστών, ενώ άλλα αναγκάστηκαν να αρνηθούν το εμπορικό σήμα λόγω της απόφασης που πήραν οι εταίροι στο εξωτερικό.

Μερικά περιοδικά συνεχίζουν να λειτουργούν με άλλη ονομασία. Για παράδειγμα η συντακτική ομάδα του Esquire ανακοίνωσε την έκδοση νέου μέσου με την ονομασία «Pravila zizni» ( Κανόνες ζωής).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: Novayagazeta.europe

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ