Η πρώτη τιμωρία για παρενόχληση: Άντρας χτύπησε γυναίκα στα οπίσθια σε λεωφορείο στο Παρίσι και καταδικάστηκε

Η πρώτη τιμωρία για παρενόχληση: Άντρας χτύπησε γυναίκα στα οπίσθια σε λεωφορείο στο Παρίσι και καταδικάστηκε Facebook Twitter
1

Άνδρας που χτύπησε τα οπίσθια μιας γυναίκας σε ένα λεωφορείο στο Παρίσι καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση στην πρώτη υπόθεση καταδίκης μετά την εφαρμογή νέου νόμου.

Ο άνδρας, όταν έμπαινε στο λεωφορείο, έριξε ένα «χαστούκι» στους γλουτούς της 21χρονης και έκανε ένα σχόλιο για τα στήθη της, προτού ο οδηγός του λεωφορείου σφραγίσει τις πόρτες και καλέσει την αστυνομία.

Ένας δικαστής στο Evry, νότια του Παρισιού, καταδίκασε τον άνδρα, ηλικίας 30 ετών, σε τρεις μήνες φυλάκιση με την πράξη να θεωρείται ως άμεση σεξουαλική επίθεση, και επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ για τα σχόλια.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι το πρόστιμο ήταν το πρώτο που επιβλήθηκε βάσει νομοθεσίας που αποσκοπεί στην αποτροπή παρενοχλήσεων σε δημόσιους χώρους, οι οποίες είναι αρκετά συνηθισμένες στη Γαλλία.

Η υπουργός πίσω από τη νομοθεσία, η οποία προβλέπει πρόστιμα ύψους έως και 750 ευρώ, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου.

Η ποινή έρχεται εβδομάδες μετά από ένα επεισόδιο βίαιης σεξουαλικής παρενόχλησης στο δρόμο καταγράφηκε σε κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Στο βίντεο, ένας άνδρας που σφύριζε σε μια γυναίκα 22 ετών έξω από ένα καφέ του Παρισιού, την χτύπησε στο πρόσωπο, αφού εκείνη τον αντιμετώπισε με φωνές. Ο ύποπτος συνελήφθη στα τέλη Αυγούστου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 33% των γυναικών αντιμετωπίζουν σωματική ή σεξουαλική βία, εκτιμούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Στη Γαλλία, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 53% των γυναικών δήλωσαν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια