Η πρώτη πόλη που θα ρίχνει πρόστιμο για βρόμικα ρούχα και όσους μυρίζουν άσχημα στα ΜΜΜ

Η πρώτη πόλη που θα ρίχνει πρόστιμο για βρόμικα ρούχα και όσους μυρίζουν άσχημα στα ΜΜΜ Facebook Twitter
0

Με πρόστιμο κινδυνεύουν οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, εάν τα ρούχα που φορούν είναι βρόμικα και μυρίζουν άσχημα.

Αυτό προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για τις αστικές συγκοινωνίες, που είναι σε εξέλιξη στη ρουμανική πόλη, η οποία στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, αλλά και της διαμονής των επισκεπτών της Κλουζ Ναπόκα.

Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης εγκαινίασε ο δήμος της ρουμανικής πόλης, σε μια προσπάθεια να δώσει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και βελτιώσει την εικόνα της πόλης, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, όσοι επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς κυκλοφορούν με βρόμικα ρούχα μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα 100 έως 200 λέι (από 21 μέχρι 42 ευρώ).

Επίσης, όσοι επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς ταξιδεύουν μεταφέροντας τσάντες με φαγητά που μυρίζουν άσχημα ή κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου εντός των μέσων μεταφοράς, μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο 200 λέι.

Οι νέοι κανόνες για το επιβατικό κοινό που διαμορφώνονται μέχρι στιγμής από τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης προβλέπουν, επίσης, ότι οι επιβάτες μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο στους προβλεπόμενους σταθμούς, καθώς και ότι η επιβίβαση γίνεται μόνο από τις μπροστινές πόρτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Επίσης, οι επιβάτες απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ ή να μεταφέρουν στις αποσκευές τους αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης και να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε περίπτωση που οι αποσκευές των επιβατών (είτε πρόκειται για τσάντα, σακίδιο πλάτης, χειραποσκευή ή βαλίτσα) καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο, τότε οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα ακόμα εισιτήριο.

Εξάλλου, απαγορεύεται η μεταφορά πτηνών και ζώντων ζώων, με εξαίρεση τους σκύλους και τις γάτες που πρέπει να μεταφέρονται σε ειδικά κλουβιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM