Η πρώτη πόλη που θα ρίχνει πρόστιμο για βρόμικα ρούχα και όσους μυρίζουν άσχημα στα ΜΜΜ

Η πρώτη πόλη που θα ρίχνει πρόστιμο για βρόμικα ρούχα και όσους μυρίζουν άσχημα στα ΜΜΜ Facebook Twitter
0

Με πρόστιμο κινδυνεύουν οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, εάν τα ρούχα που φορούν είναι βρόμικα και μυρίζουν άσχημα.

Αυτό προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για τις αστικές συγκοινωνίες, που είναι σε εξέλιξη στη ρουμανική πόλη, η οποία στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, αλλά και της διαμονής των επισκεπτών της Κλουζ Ναπόκα.

Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης εγκαινίασε ο δήμος της ρουμανικής πόλης, σε μια προσπάθεια να δώσει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και βελτιώσει την εικόνα της πόλης, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, όσοι επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς κυκλοφορούν με βρόμικα ρούχα μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα 100 έως 200 λέι (από 21 μέχρι 42 ευρώ).

Επίσης, όσοι επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς ταξιδεύουν μεταφέροντας τσάντες με φαγητά που μυρίζουν άσχημα ή κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου εντός των μέσων μεταφοράς, μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο 200 λέι.

Οι νέοι κανόνες για το επιβατικό κοινό που διαμορφώνονται μέχρι στιγμής από τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης προβλέπουν, επίσης, ότι οι επιβάτες μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο στους προβλεπόμενους σταθμούς, καθώς και ότι η επιβίβαση γίνεται μόνο από τις μπροστινές πόρτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Επίσης, οι επιβάτες απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ ή να μεταφέρουν στις αποσκευές τους αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης και να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε περίπτωση που οι αποσκευές των επιβατών (είτε πρόκειται για τσάντα, σακίδιο πλάτης, χειραποσκευή ή βαλίτσα) καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο, τότε οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα ακόμα εισιτήριο.

Εξάλλου, απαγορεύεται η μεταφορά πτηνών και ζώντων ζώων, με εξαίρεση τους σκύλους και τις γάτες που πρέπει να μεταφέρονται σε ειδικά κλουβιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM