Η πρώτη παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων που λέει «όχι» στο πλαστικό - Τι αφαιρεί απ' όλα τα δωμάτια

Η πρώτη παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων που λέει «όχι» στο πλαστικό - Τι αφαιρεί απ' όλα τα δωμάτια Facebook Twitter
0

Τα αγαπημένα, σε πολλούς επισκέπτες ξενοδοχείων, πλαστικά μπουκαλάκια περιποίησης για το μπάνιο θα αποτελούν σε λίγο καιρό παρελθόν για μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων.

Τα μίνι προϊόντα περιποίησης που παρέχονται δωρεάν στα ξενοδοχεία θα αφαιρεθούν από όλα τα μπάνια, τουλάχιστον, των ξενοδοχείων Intercontinental.

Όπως έγινε γνωστό, η InterContinental Hotels Group (IHG) προχωρά σε αυτή την ρηξικέλευθη απόφαση για περιβαλλοντικούς λόγους. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η απόφαση καθιστά τον ξενοδοχειακό όμιλο τον πρώτο παγκοσμίως που αναλαμβάνει μια τέτοια κίνηση, φιλική προς το περιβάλλον.

Ενδεικτικά, ο ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Holiday Inn και Crowne Plaza στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποσχέθηκε ότι θα απομακρύνει άμεσα όλα πλαστικά μπουκάλια από τα 843.000 δωμάτια  των ξενοδοχείων του μέχρι το 2021.

Μάλιστα, ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες αντικατάστασης των ατομικών μπουκαλιών περιποίησης στα περισσότερα δωμάτια.

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της IHG, Keith Barr, δήλωσε ότι, συλλογικά ως όμιλος πρέπει να δώσουμε τη σωστή κατεύθυνση ακόμα και όταν οι κυβερνήσεις δεν το κάνουν.

Στο πλαίσιο της πιο φιλικής προς το περιβάλλον πολιτικής της, η IHG έχει διαμηνύει ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί και τα πλαστικά καλαμάκια στα ξενοδοχεία της μέχρι τα τέλη του 2019. Ο κ. Barr πρόσθεσε ότι η επόμενη πρόκληση είναι τα πλαστικά πιάτα και μαχαιροπήρουνα που χρησιμοποιούνται στο πρωινό.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ