Η πρώτη γυναίκα στο «τιμόνι» τράπεζας της Wall Street- Η Τζέιν Φρέιζερ νέα CEO της Citigroup

Η πρώτη γυναίκα στο «τιμόνι» τράπεζας της Wall Street- Η Τζέιν Φρέιζερ νέα CEO της Citigroup Facebook Twitter
EPA
0

Η Τζέιν Φρέιζερ θα αναλάβει CEO της Citigroup τον Φεβρουάριο, μια ιστορική κίνηση, καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής τράπεζας της Wall Street.

Η 53χρονη Βρετανίδα, με σπουδές στο Χάρβαρντ και το Κέμπριτζ, θα διαδεχθεί τον Μάικλ Κόρμπατ, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον Φεβρουάριο έπειτα από 37 χρόνια στη Citigroup, από τα οποία τα 8 ήταν επικεφαλής.

Η Φρέιζερ έχει γεννηθεί στη Σκωτία και είναι μητέρα δύο παιδιών. Εργάζεται στην τράπεζα τα τελευταία 16 χρόνια και από πέρυσι είναι πρόεδρος και επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος καταναλωτών, έχοντας την επίβλεψη για 19 χώρες. Πριν από αυτό, ήταν επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος για τη Λατινική Αμερική.

«Μεγάλη, φανταστική στιγμή. Υπέροχα νέα για την εταιρεία και τις γυναίκες οπουδήποτε», έγραψε στο Twitter η Κάθι Μπέσαντ, επικεφαλής επιχειρήσεων και τεχνολογίας στην Bank of America. Από την πλευρά του ο Μάικλ Κόρμπατ, τον οποίο θα διαδεχθεί η Φρέιζερ, σχολίασε: «Η Τζέιν θα γίνει η πρώτη γυναίκα CEO μας, λόγος υπερηφάνειας για όλους μας και πρωτοπορία για τον τομέα μας».

Μόλις 31 γυναίκες κατείχαν τις κορυφαίες θέσεις στις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες του δείκτη S&P 500 στα τέλη του 2019, αλλά καμία σε τράπεζα. Τώρα η Φρέιζερ- που είχε ξεκινήσει την καριέρα της από την Goldman Sachs στο Λονδίνο και οι απολαβές της πέρυσι ήταν 12,5 εκατομμύρια δολάρια- αναλαμβάνει τα ηνία σε μια περίοδο που η τράπεζα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στο τελευταίο τρίμηνο, τα κέρδη της Citigroup κατέγραψαν πτώση 73%, ενώ η τράπεζα έχει βάλει στην άκρη πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια, για να καλύψει πιθανές απώλειες.

Με πληροφορίες από BBC, Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM