ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Η Prada πάει στο διάστημα: Θα σχεδιάσει τη στολή για την αποστολή στη Σελήνη

Η Prada πάει στο διάστημα: Θα σχεδιάσει τη στολή για την αποστολή στη Σελήνη Facebook Twitter
Ο Μπαζ Όλντριν στη Σελήνη (Φωτ.: EPA)
0

Οι αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη το 2025 θα ταξιδέψουν με στιλ στο διάστημα. Η Prada θα συνδράμει στον σχεδιασμό των στολών τους. 

Η Prada θα συνεργαστεί με την Axiom Space στον σχεδιασμό των διαστημικών στολών της αποστολής Άρτεμις 3, συμβάλλοντας στο πρότζεκτ με την τεχνογνωσία της, αλλά και με υλικά και στην κατασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

Λόγω της εμπειρίας της, η Prada είναι κατάλληλη για αυτό το πρότζεκτ, σχολίασε ο καθηγητής Τζέφρι Χόφμαν, που έχει μετάσχει σε πέντε αποστολές της NASA και έχει κάνει τέσσερις διαστημικούς περιπάτους. 

«Η Prada έχει σημαντική εμπειρία με διαφορετικούς τύπους σύνθετων υφασμάτων και μπορεί να να συμβάλλει τεχνικά σε ό,τι αφορά στα εξωτερικά στρώματα της νέας διαστημικής στολής», δήλωσε στο BBC. 

Βέβαια, σημείωσε, ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δει «διαστημικές στολές με λαχούρια ή άλλα φαντεζί μοτίβα». «Το κρίσιμο είναι η διατήρηση ενός καλού θερμικού περιβάλλοντος. Μια διαστημική στολή στην πραγματικότητα είναι σαν μια μινιατούρα διαστημικού σκάφους. Πρέπει να παρέχει πίεση, οξυγόνο, να σε κρατά σε μια λογική θερμοκρασία», εξήγησε. 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ