Η Πολωνία θα χρεώνει τους Ουκρανούς πρόσφυγες για φαγητό και στέγαση που παρέχει η κυβέρνηση

Η Πολωνία θα χρεώnει τους Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση που παρέχεται από την κυβέρνηση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Πολωνία σχεδιάζει να χρεώσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες για φαγητό και στέγαση μετά από 4 μήνες παραμονής σε κρατικά καταλύματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες βρίσκονται στην Πολωνία μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, βασιζόμενοι στην καλοσύνη των αγνώστων,που άνοιξαν τα σπίτια τους και στην κρατική βοήθεια.

Ωστόσο, μετά από μια αρχική έκρηξη δημόσιας στήριξης για τους πρόσφυγες, οι πόροι εξαντλούνται και οι πρόσφυγες δυσκολεύονται να βρουν διαμερίσματα και να λάβουν οικονομική υποστήριξη, καθώς η Πολωνία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και πιέσεις στον προϋπολογισμό.

«Οι πολίτες της Ουκρανίας που μένουν στην Πολωνία σε συλλογικά κέντρα φιλοξενίας θα συμμετέχουν στο κόστος στέγασης και σίτισης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Όσοι διαμένουν σε τέτοια καταλύματα, για παράδειγμα δωμάτια ξενοδοχείων ή σχολικών κοιτώνων, που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, για περισσότερο από 120 ημέρες θα πρέπει να καλύψουν το 50% του κόστους έως και 40 ζλότι (8,87 δολάρια) την ημέρα, ανά άτομο.

Μετά από 180 ημέρες θα χρειάζεται να καλύψουν το 75% του κόστους έως και 60 ζλότι. Όσοι δεν μπορούν να εργαστούν λόγω ηλικίας ή αναπηρίας θα αποκλείονται, σύμφωνα με το σχέδιο. Μεταξύ αυτών και οι έγκυες.

Η κυβέρνηση θέλει να ισχύσουν οι νέοι κανόνες από την 1η Μαρτίου 2023. Το νομοσχέδιο θα πάει στη βουλή όπου αναμένεται να περάσει άνετα.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ